fbpx
Сьогодні
08:30 16 Бер 2024

Генштаб: найгарячіше на Авдіївському та Новопавлівському напрямках, ЗСУ відбили 50 атак ворога

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Минулої доби, 15 березня, російські війська активно штурмували позиції ЗСУ на Авдіївському та Новопавлівському напрямках: загалом на фронті між Силами оборони й окупантами відбулося 78 бойових зіткнень.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

Як повідомили у військовому командуванні, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 7 районах зосередження особового складу противника.

Окрім того, у ніч на 16 березня, на Харківщині Сили оборони України знищили 2 з 2 ударних дронів типу "Shahed".

Атаки російської армії

"Загалом ворог завдав 10 ракетних та 68 авіаційних ударів, здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах", наголосили у Генштабі.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти:

  • Попівка, Вільне, Олександрівка, Велика Писарівка, Лукашівка, Дмитрівка Сумської області;
  • Баранівка, Золочів, Покаляне, Петропавлівка Харківської області;
  • Надія, Білогорівка Луганської області;
  • Сіверськ, Семенівка, Калинівка, Часів Яр, Керамік, Новобахмутівка, Новоселівка Перша, Орлівка, Уманське, Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Костянтинівка Донецької області,
  • Роботине у Запорізькій області.

Під артилерійським вогнем ворога були близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на напрямках фронту

Протягом минулої доби відбулося 78 бойових зіткнень.

  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця", на Куп'янському напрямку, Силли оборони відбили 3 атаки противника в районах населених пунктів Синьківка і Табаївка Харківської області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.
  • На Лиманському напрямку українські воїни відбитли 9 атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни і Роздолівка на Донеччиніі, де ворог за підтримки авіації намагався прорвати оборону захисників.
  • На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 3 атаки противника в районах населених пунктів Андріївка та Кліщіївка Донецької області.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія", на Авдіївському напрямку, захисники відбили 26 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке та Первомайське.
  • На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки й Новомихайлівки, де ворог за підтримки авіації 24 рази намагався прорвати оборону українських військ.
  • На Оріхівському напрямку окупанти 7 разів атакували позиції захисників у районах Старомайорського на Донеччині та Роботиного Запорізької області.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса", на Херсонському напрямку, ворог здійснив 3 безуспішних штурми позицій Сил оборони.

Нагадаємо, що російські війська зосередили основні зусилля на Авдіївському напрямку і вже декілька діб поспіль намагаються прорвати оборону українських військ у смугах трьох бригад, щоденно кидаючи в бій штурмові підрозділи на техніці та в пішому порядку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: