Єрмак та Сійярто проведуть міжурядову зустріч на наступному тижні

14 березня голова Офісу президента Андрій Єрмак та міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто провели телефонну розмову, під час якої домовились провести двосторонню зустріч "між командами на урядовому рівні".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

"Керівник Офісу президента й міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини домовилися провести наступного тижня двосторонню зустріч між командами на урядовому рівні", зазначили у повідомленні.

Зазначається, що представники України та Угорщини обговорили двосторонні відносини та "шляхи їхнього подальшого розвитку".

Андрій Єрмак і Петер Сіярто наголосили на важливості особистого контакту та висловили сподівання на знаходження взаємовигідних рішень із найскладніших питань двостороннього порядку денного.

У межах діалогу, що триває, керівник Офісу Президента України та міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини домовилися підтримувати зв'язок на регулярній основі.

Попередній візит міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто в Україну

Нагадаємо, сьогодні, 29 січня, Сійярто прибув до Ужгорода де зустрівся з Андрієм Єрмаком та Дмитром Кулебою. За словами керівника Офісу президента, переговори стосуватимуться нормалізації українсько-угорських відносин.

Під час зустрічі угорський очільник уряду Угорщина засуджує війну проти України й продовжить допомагати в гуманітарних питаннях, але не буде постачати нашій країні зброю.

Окрім того, домовилися створити спеціальну комісію під егідою Міністерств закордонних справ України та Угорщини, яка протягом десяти днів представить на розгляд урядів обох країн конкретне розуміння остаточного розв'язування спірних питань щодо прав нацменшин.

Варто зазначити, що наприкінці грудня Орбан прийняв запрошення президента України щодо двосторонньої зустрічі. Це буде перша офіційна двостороння зустріч між двома лідерами з початку війни.

За словами президента, він жодного разу не говорив з Орбаном про припинення вогню чи діалог з диктатором володимиром путіним.

Свіжі дописи

  • Новини

Сполучені Штати готують новий пакет військової допомоги для України, який оголосять найближчими днями

Помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що його країна готує новий… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

ЮНІСЕФ: у середньому щодня дві дитини стають жертвами війни в Україні, майже 2 тисячі – загинули або поранені

Щонайменше 1993 дитини в Україні були вбиті або поранені з початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

У зв’язку з обстрілами окупантів у двох населених пунктах Сумської області оголосили евакуацію

У Сумській області почали проводити евакуацію з міст Білопілля та Ворожба. Це пов'язано з російськими… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

З російської окупації на Україну повернули ще 9 дітей разом з родинами

Благодійна організація Save Ukraine повернула з російської окупації ще дев’ятьох українських дітей разом з їхніми… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог збільшив кількість атак, за добу на фронті зафіксовано близько 140 боєзіткнень

Між Силами оборони України та російськими військами протягом доби відбулися близько 140 бойових зіткнень. Також… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Винищувачі F-16 будуть в Україні протягом місяця, – прем’єр-міністерка Данії

Винищувачі F-16, які Данія передає Україні, будуть у розпорядженні Повітряних сил ЗСУ протягом місяця. Про… Читати більше

Monday May 13th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.