fbpx
Сьогодні
Фото, відео 17:20 14 Бер 2024

Сирський побував на Запорізькому напрямку та оголосив про ротацію і відновлення бригад

Фото: Фейсбук / Головнокомандувач ЗС України

На Запорізькому напрямку російська армія продовжує атаки українських позицій у районах Роботиного і Вербового, але без особливого успіху. Ситуація на оперативному рівні в цьому районі перебуває "під нашим контролем".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Головнокомандувача Збройних сил Олександра Сирського, який відвідав Запорізьку область, міністра оборони Рустема Умєрова.

Там він провів роботу з бригадами, що забезпечують оборону на цьому напрямку.

Сирський зазначив, що російські загарбники продовжують атакувати наші позиції в районах Роботине, Вербове, однак без значного успіху. Бойові дії характеризуються широким використанням дронів різних типів у поєднанні з артилерійським та мінометним вогнем.

"За таких обставин ударні безпілотні системи поступово стають основною ударною зброєю сухопутних підрозділів у загальновійськовому бою. В цих умовах надійний захист наших військовослужбовців можуть забезпечити тільки сучасні та потужні засоби РЕБ, роль та значення яких постійно зростає", – пояснив головком.

Сирський

Фото: Фейсбук / Головнокомандувач ЗС України

Як зауважив головнокомандувач, протистояння дронам та засобам радіоелектронної боротьби стало основним аспектом військових дій. І лише ті, хто зможе успішно забезпечити перевагу у цій боротьбі, матимуть шанс на перемогу.

Окрім цього, Сирський повідомив, що вдалося розпочати процес ротації та заміни частин і підрозділів, які тривалий період виконували бойові завдання на передовій.

"Позитивом є те що, не зважаючи на доволі складну обстановку на всій лінії фронту, нам вдалося запустити процес ротацій та заміни частин і підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання на передньому краї.

Це дозволить стабілізувати обстановку і позитивно вплине на морально-психологічний стан наших воїнів. В ході роботи прийняв всі необхідні рішення для підвищення бойових спроможностей наших бригад", зазначив Головнокомандувач.

Сирський

Фото: Фейсбук / Головнокомандувач ЗС України

Також Сирський разом з міністром оборони України Рустемом Умєровим нагородили бійців, які тримають лінію фронту та нищать ворога. Про це повідомили сам Головком та Міноборони.

Своєю чергою очільник оборонного відомства подякував усім військовим, які мужньо захищають українську землю.

"Вдячний кожному та кожній, хто щоденно демонструє стійкість та незламний характер. 47-ма окрема механізована бригада "Ма́ґура", 53-тя окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха, 58-ма окрема мотопіхотна бригада імені гетьмана Івана Виговського. Вручати нагороди вам – це честь для мене. Дякую за службу!" – наголосив міністр оборони.

Варто додати, що про ротацію в ефірі телемарафону розповів і начальник відділу зв'язків з громадськістю оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" капітан Дмитро Лиховій. 

Мова йде про бригади, які довгий час були на першій лінії й брали участь в наступальних операціях минулого року і недавніх оборонних операціях.

"Виведення бригад на ротацію і відновлення триває. Воно відбувається настільки, наскільки дозволяє оперативна ситуація. Але вона подекуди дозволяє. І це позитивний момент", – сказав Лиховій.

При цьому військовий зазначив, що на операційну зону ОСУВ "Таврія" припадає близько двох третин ворожих атак.

Додамо, що Таврійський напрямок охоплює лінію фронту від Херсонщини до Авдіївки (Донецька область).

Нагадаємо, 13 березня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, оголосив про свій візит на фронт. Під час візиту він відвідав дві бригади, де поступово ускладнюється ситуація і є загроза просування ворожих підрозділів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: