fbpx
Сьогодні
08:25 14 Бер 2024

рф вночі атакувала Україну "Шахедами": прильоти на Сумщині та у Харкові 

English version here

Фото: Сили оборони півдня

Декілька груп ворожих дронів-камікадзе в ніч на 14 березня через Херсонщину та Миколаївщину атакували Україну  у північному напрямку. Зафіксовано прильоти на Сумщині та у Харкові.

Як пише Рубрика, про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ,  голова Харківської ОВА у Телеграмі, йдеться у повідомленні Сумської ОВА у Телеграмі.

Перші "шахеди" залетіли у повітряний простір України близько 01:00. Вони рухалися через Миколаївщину курсом на Кіровоградську область. Згодом вони продовжили рух у північному напрямку, створюючи загрозу для Полтавщини.

Натомість о 01:25 ще одна група ворожих безпілотників через Херсонщину рухались у напрямку Миколаївщини і далі на Кіровоградщину.

Також група "шахедів" рухалася через Запоріжжя у напрямку Дніпропетровської області.

О 02:53 "шахеди" з Дніпропетровщини повернули у напрямку Полтавщини та Харківщини. Також нова група ворожих дронів полетіла на Запоріжжя.

О 03:23 у ПС ЗСУ повідомили, що дрони з Полтавщини та Дніпропетровщини рухаються на північ. Частина з них вже на Чернігівщині та Сумщині.

О 05:00 оголошено відбій загрози удару "шахедами" по всій території України.

Удари по Сумщині

"Ворог атакував "шахедами" цивільну інфраструктуру чотирьох міст Сумщини: Сум, Шостки, Тростянця та Білопілля. Також було здійснено ракетні удари по Шостці та Тростянцю", – зазначили в Сумській ОВА.

На місцях прильотів працюють аварійно-рятувальні служби. Наслідки ударів уточнюються.

Падіння "шахеда" у Харкові

О 01:42 міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив, що у районі щільної житлової забудови є приліт по об'єкту цивільної інфраструктури:

"На щастя, без жертв. Сам об'єкт частково пошкоджено, як і житлові будинки поруч. На місці працюють усі відповідні служби".

О 04:36 він уточнив, що був приліт одного "шахеда":

"Він впав у середмісті в районі приватних будинків. На щастя, без постраждалих".

О 05:10 голова Харківської ОВА Олег Синєгубоа заявив, що "окупанти завдають ударів по Харкову". Терехов також написав, що у мсті "чути вибух".

"Окупанти завдали удар ракетою С-300 по Шевченківському району Харкова. На цю хвилину – без постраждалих. Є пошкодження нежитлових цивільних приміщень. Огляд місця профільними службами триває", – додав згодом Синєгубов.

Натомість міський голова Терехов заявив, що друге влучання сталося у лісосмузі Харкова поряд з нежитловими приміщеннями:

"Попередньо – С-300. Щодо жертв та постраждалих – на щастя, обійшлося. Незначні пошкодження кількох будівель".

Що відомо про останні атаки рф

12 березня, російські окупанти завдали удару по багатоповерхівці в Кривому Розі. 

За даними голови Ради оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула, внаслідок ворожої ракетної атаки у місті зафіксували щонайменше три влучання, у тому числі прямий удар у в дев'ятиповерховий будинок та в дах п'ятиповерхівки у Металургійному районі Кривого Рогу.

Вранці 13 березня повідомили, що у лікарні померла жінка, яка стала четвертою жертвою ракетного удару по будинку. 

Згодом кількість загиблих зросла до 5 осіб: рятувальники деблокували ще одне тіло.

Крім того, у ніч на 13 березня, російські загарбники атакували дронами-камікадзе типу Shahed місто Суми, внаслідок чого у місті сталося влучання в багатоквартирний житловий будинок: є загиблі, рятувальникам вдалося дістати з-під завалів 10 людей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: