Рішення для перемоги: пасажири Укрзалізниці задонатили понад 2,7 млн грн на FPV-дрони “Грім” для ЗСУ

Пасажири Укрзалізниці, які купували "Розвідувальний" та "Бойовий" чай, задонатили 2 788 588 грн на FPV-дрони "Грім" для Збройних сил України.

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці, пише Рубрика.

У чому проблема?

Про важливість FPV-дронів на передовій не чув хіба дуже лінивий. Про це говорять військові, кричать волонтери й визнають чиновники.

Їхня перевага — дешевизна і легкість виготовлення, які дозволяють частково компенсувати брак дорожчих видів зброї. А перед лицем скорочення допомоги від партнерів питання наявності FPV-дронів багато в чому стає питанням виживання.

FPV-дрони це один із ключових чинників, що безпосередньо наближає нас до перемоги та дає змогу зберегти безліч життів. Там, де немає дронів, розхідним матеріалом стають люди.

Яке рішення?

Як повідомлялось, у липні минулого року Армія дронів запустила благодійну ініціативу з Укрзалізницею та виробником чаю Gemini, з якою подорожуючи можна задонатити на безпілотник.

Фото: Укрзалізниця

А уже 1 серпня 2023 року повідомлялося, що пасажири Укрзалізниці замовили понад 50,7 тис. пакетиків "Бойового" та "Розвідувального" чаю, зібравши 278 965 грн – цього достатньо для 13 FPV-дронів "Грім".

На даний час пасажири Укрзалізниці, які купували "Бойовий" та "Розвідувальний" чай, задонатили 2 788 588 грн на FPV-дрони "Грім" для Сил оборони.

Фото: t.me/UkrzalInfo

Як це працює?

"Минулого року Укрзалізниця, Армія дронів та виробник чаю Gemini запустили на поїздах по всій країні спеціальну чайну колекцію, яка допомагала зібрати гроші для закупівлі FPV-дронів "Грім" українського виробництва для Збройних Сил України. За цей час пасажири випили 507 тис. склянок чаю, задонативши 2 788 588 грн", – йдеться у повідомленні.

Віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зазначив, що частина коштів уже пішла на закупівлю бойових пташок для Сил оборони.

Фото: t.me/UkrzalInfo

"Вони дають змогу ефективно працювати по ворогу на безпечній відстані. Перші 62 дрони-камікадзе вже передали до 110-ї ОМБр імені Марка Безручка – вона з березня 2022 року разом з іншими підрозділами тримала оборону в районі Авдіївки на Донецькому напрямку", – зазначив міністр.

Після того, як у "Залізних крамницях" у Києві та Львові розпродадуть лімітовані колекції "Бойового" та "Розвідувального" чаю, іншу частину грошей передадуть на другу партію дронів.

Зазначимо, у грудні 2022 року "Укрзалізниця" повернула в потяги "залізничні" підстаканники для чаю. На підстаканниках написи Iron Bravery ("Залізна сміливість") й "Україна". Крім того, базовий чай у потягах замінили на більш якісний без зміни ціни. До меню додали підбірку преміальних чаїв, а також капсульну й дріп-каву.

Також повідомлялось, що Укрзалізниця створила перший у світі автономний поїзд-кухню – Food Train, який може працювати автономно до семи днів та доставляти їжу до найвіддаленіших регіонів України.

Свіжі дописи

  • Новини

Гельсінська комісія заявила, що США мають не лише дозволити, а й заохотити до ударів по цілях в росії

Сполучені Штати Америки мають дозволити Україні наносити удари американською зброєю по силах ЗС рф у… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Війська рф просунулися не більше ніж на 8 км від кордону на півночі Харківщини, – ISW

Російські загарбники просунулися не більше ніж на 8 кілометрів від кордону в північній частині Харківської… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

США на тлі візиту диктатора рф в Китай зробили різку заяву про роль Пекіна у війні проти України

Білий дім звинуватив Китай у допомозі кремлівському лідеру володимиру путіну у його війні проти України.… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

ЗСУ знищили ще понад 1500 окупантів та 19 ворожих танків

Минулої доби, 15 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1500 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Зеленський переговорив з прем’єром Португалії та підтвердив скасування закордонних візитів

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Португалії Луїшем Монтенегру, під час якої,… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

У Криму на аеродромі Бельбек після нічної атаки почалася пожежа, – ЗМІ

У тимчасово окупованому Криму під час атаки на аеродром Бельбек могло бути влучання по паливному… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.