fbpx
Сьогодні
21:29 14 Бер 2024

Мінінфраструктури: вже за два-три тижні Україна планує відновити морські поромні та контейнерні перевезення

English version here

Фото: З відкритих джерел

Протягом двох-трьох тижнів українським морським коридором можуть бути здійснені перші контейнерні перевезення.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков, передає  Інтерфакс-Україна. 

"Усі п'ять контейнерних терміналів готові обробляти (контейнери – ЕП). Майже всі вони задіяні в перевалці аграрної та іншої продукції. Але контейнери – це пріоритет, і вони ведуть переговори. Сподіваюся, що за два-три тижні отримаємо перші заходи", – сказав чиновник. 

Васьков додав, що в Мінвідновлення також сподіваються:

  • протягом двох тижнів відновити автомобільне поромне сполучення,
  • через два місяці – залізничне поромне сполучення.

Що відомо про "гуманітарний коридор" у Чорному морі

У серпні минулого року Україна оголосила про "гуманітарний коридор", щоб звільнити кораблі, що прямують до африканських та азійських ринків. А також обійти фактичну блокаду росії після того, як Москва відмовилася від угоди, яка гарантувала її експорт під час війни.

ВМС ЗСУ повідомили про відкриття тимчасового коридору, яким можуть скористатися всі цивільні судна, зокрема ті, які перебувають у портах Одеси.

Окрім того, український Уряд створив новий механізм страхування суден від воєнних ризиків, який дозволить значно знизити чинні страхові внески для перевізників, які експортують та імпортують з чи до нашої країни морем.

Загалом вже з українських чорноморських портів через гуманітарний коридор вийшли 1005 кораблів, які доставили майже 30 мільйонів тонн вантажу на світові ринки, включно із зерном.

Варто додати, що на початок 2024 року  Україна за 6 місяців тимчасового зернового коридору експортувала понад 20 мільйонів тонн вантажів з одеських портів до 32 країн світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: