fbpx
Сьогодні
16:06 14 Бер 2024

Добровольці ЛСР закликали військових рф здатися і переходити на їхній бік

Фото: Телеграм/legionoffreedom

Російські добровольці, котрі влаштували прорив кордону 12 березня, звернулися до солдатів та офіцерів регулярної армії російської федерації. Добровольці окреслили два можливі варіанти для військових.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Легіон "Свобода Росії".

"Російські солдати та офіцери! У російській армії зараз робити нічого – тільки вмирати. Раніше у вас був непростий вибір піти і згинути в "м'ясному штурмі" або спробувати перейти лінію фронту мінними полями, щоб зберегти собі життя. Зараз все стало набагато простіше. Ми, легіонери, самі прийшли до вас. Вам просто достатньо вийти до нас без зброї та з піднятими руками", – йдеться у заяві.

Добровольці нагадали, що не борються з тими, хто рятується від путінського режиму і не вбиває безневинних.

"Ви можете здатися в полон, зберегти собі життя. А якщо у вас залишилася совість і військова честь, то ви можете стати поруч із нами та разом з нами поборотися за світле майбутнє для нашої батьківщини", – констатували у "Легіоні".

Зазначимо, що добровольці, які взяли участь у прориві кордону рф 12 березня, вже кілька разів зверталися до російської громадськості – до мирного населення, губернаторів прикордонних регіонів Росії та ось тепер, до військових.

В одному зі своїх перших звернень 12 березня Легіон "Свобода Росії" заявив, що зроблять все, "щоб Путін із Ново-Огарево переїхав до Полярного вовка".

13 березня російські добровольці анонсували удари по військових позиціях РФ у Бєлгороді та Курську. Жителів вказаних міст закликали евакуюватися.

Крім того,14 березня РДК заявив, щоб жителі самостійно евакуювалися з Курської, Бєлгородської та Брянської областей РФ, оскільки місцева влада проігнорувала заклики добровольців. На це у росіян із зазначених областей було не більше півтори години. При цьому, місцева влада не тільки не почала евакуювати населення, а й почала перешкоджати його виїзду з небезпечних районів російського прикордоння.

Вже пізніше добровольці звернулися і до губернаторів Курської та Бєлгородської областей.

За їх словами, звільнення російських регіонів від кремлівського терористичного режиму триває в ці хвилини і саме зараз по путінських військах у Бєлгородській та Курській областях завдаються масовані удари.

"Ми закликаємо уповноважених осіб цих областей, насамперед губернатора Курської області Романа Старовойта та губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова, негайно оголосити евакуацію з усієї території вищезгаданих областей і без зволікання евакуювати цивільних. І мирні жителі не повинні страждати від війни, бойових дій будуть на совісті Старовойта та Гладкова", – йдеться у заяві РДК.

Добровольці також зажадали від губернаторів припинити виконувати злочинні накази кремлівського режиму та не перешкоджати евакуації мирних громадян із зони бойових дій, які самі вже вирішили залишити свої будинки та рятувати життя своїх родин.

Водночас у ГУР встигли перехопити розмову окупанта з дружиною, в якій жінка зізнається, що в Бєлгородській області проводять подомовий обхід з опитуванням, куди вони планують евакуюватися.

"Тут домове опитування про евакуацію. Ми не відкрили. Запитують, хто евакуюється і куди. Я нічого не сказала. Я двері не відчиняла, вони й пішли далі", – розповіла вона.

Крім того, за її словами, знайомим пропонували евакуюватися "кудись в іншу частину", у Воронеж.

"Це те, що вони пропонують. А так немає пропозицій. Ну, коротше звалюють люди на паніці вже. А ми нічого не робимо, очікуємо ми", – констатує вона.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: