fbpx
Сьогодні
Відео 23:00 13 Бер 2024

Зеленський: дуже важливо, щоб після російських ударів наші люди не залишалися наодинці з болем та проблемами

Фото: Офіс Президента

У вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський розповів про ліквідацію наслідків російських ударів по регіонах нашої країни та щодо допомоги постраждалим.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Суми – удар «шахеда» по житловому будинку, Кривий Ріг – наслідки російської ракетної атаки, Донеччина, зокрема місто Мирноград, – російський удар, пряме влучання авіабомби в житловий будинок.

"Кожен із цих ударів забрав життя людей. Мої співчуття всім, хто втратив близьких. Була сьогодні й окрема розмова щодо Одеси – щодо допомоги людям після руйнування будинку на проспекті Добровольського. Як і домовлялися, обласна влада та Кабінет Міністрів допомагають із новим житлом та іншими подібними питаннями. Загалом після кожного російського удару всі служби реагують оперативно, всі ресурси залучені, які потрібні: і від ДСНС України, і від влади в областях, і від комунальних служб, Національної поліції", – зазначив Зеленський.

Він подякував усім, хто бере участь у рятувальних операціях, працює на розборі завалів, допомагає, підтримує людей, які втратили рідних.

"Дуже важливо, щоб після російських ударів наші люди не залишалися наодинці з болем та проблемами. І це – обов'язок місцевої влади, усіх державних і комунальних служб, а якщо потрібно – то і центральної влади, зокрема Кабінету Міністрів України – реагувати та регулювати всі ситуації так, щоб люди справді відчували, що Україна завжди допомагає. І хоч би що сталося – підтримка буде в кожному куточку нашої держави. Саме так, як це й потрібно, – наголосив Президент.

Також Зеленський повідомив, що провів кілька нарад щодо нашої міжнародної роботи.

Перше – Євросоюз. Наступні кроки в напрямку повноправного членства. Вчора Єврокомісія схвалила переговорну рамку. Далі очікуємо рішення європейських лідерів щодо затвердження. І буде важливим і для України, і для всієї європейської спільноти – важливим та сильним сигналом – зробити все для початку переговорів уже під час бельгійського головування в першому півріччі цього року. Це має бути нашим спільним темпом – і України, і сторони Євросоюзу. Маємо чіткий порядок кроків та, впевнений, можемо досягти результату.

Також провів нараду – більш стратегічну – щодо американського напрямку нашої політики. Про те, як дати більше правильних імпульсів нашій роботі з партнерами та спільному тиску на російську державу протягом усього цього року.

"Перемогти тут, в Україні, у цьому протистоянні з російським терором – це питання виживання для демократичних систем, це питання взагалі того, на що здатні демократії. Україна здатна захистити себе – за достатньої підтримки. А захистивши себе, ми зможемо гарантувати, що жоден інший міжнародний злочинець не спокуситься агресією, як Путін. Ми можемо захистити життя і мусимо це зробити", – підсумував Зеленський.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: