fbpx
Сьогодні
17:59 13 Бер 2024

Ворог не відступає, ситуація залишається надскладною: Третя штурмова про Авдіївський напрямок

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Ситуація на Авдіївському напрямку залишається надскладною. Попри чисельні втрати російські війська не відступають.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Telegram Третьої окремої штурмової бригади.

"Після виходу з Авдіївки та звільнення населеного пункту Красногорівка Третя окрема штурмова бригада продовжує нищити ворога на Авдіївського напрямку", – йдеться в повідомленні.

Станом на зараз на рахунку підрозділів бригади:

  • понад 500 ліквідованих окупантів;
  • до 20 ворожих броньованих машин і танків;
  • ЗРК, артсистеми, САУ та значна кількість автотехніки росіян.

"Так, за чисельністю втрат, противнику було завдано критичного ураження на рівні полку, але переважаючі кількісно Збройні сили РФ не відступають. Бойова обстановка залишається надскладною", – додали в бригаді.

Там також зазначили, що попри напружену ситуацію Третя штурмова продовжує стирати ворожу піхоту, відбивати штурми й не дозволяє окупантам здійснити прорив углиб зайнятої оборони на Авдіївському напрямку.

Ситуація на Авдіївському напрямку

На Авдіївському напрямку активні наступальні дії ворог веде і вдень, і вночі, тому ситуація в районі Авдіївки є дуже складною.

26 лютого речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив, що підрозділи ЗСУ відійшли від села Ласточкине. Окрім того, російські загарбники намагаються з трьох сторін штурмувати Орлівку після відходу Збройних сил з Ласточкиного на Донеччині.

Також у Третій окремій штурмовій бригаді заявили, що військові вибили російську армію з Красногорівки на Донеччині.

До того ж окупаційні війська хочуть захопити місто Часів Яр у Донецькій області. У населених пунктах Іванівське та Богданівка вже йдуть бої. За словами Євлаша, біля Часового Яру були зведені фортифікації та побудовані декілька кіл оборони. Також були облаштовані мінні поля як протитанкові, так і протипіхотні на загрозливих напрямках.

Варто зауважити, 2 березня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що проведе кадрові рішення серед командирів деяких бригад, де є проблеми з підготовкою штабу та їх дії несуть загрозу життю та здоровʼю підлеглих.

При цьому Зеленський заявив, що головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський має повноваження на будь-які кадрові зміни у війську.

На Авдіївському напрямку ситуація стабілізується, хоча російські війська і мають локальні успіхи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: