Новини

У Сполучених Штатах можуть заблокувати TikTok: Палата представників ухвалила законопроєкт

Палата представників Конгресу США підтримала законопроєкт, який змусить китайського власника TikTok або продати популярний відеододаток, або його заборонять в Сполучених Штатах.

Про це пише The New York Times, повідомляє Рубрика.

Зазначається, що лідери республіканців пришвидшено провели законопроєкт через Палату представників з обмеженим обговоренням, і він був прийнятий 352 голосами проти 65.

Голосування відбулося, попри зусилля TikTok мобілізувати своїх 170 мільйонів користувачів у США проти цього заходу, а також на тлі спроб адміністрації Байдена переконати законодавців, що китайське володіння платформою становить серйозні ризики для національної безпеки Сполучених Штатів.

Видання зазначає, що законопроєкт чекає "важкий шлях" до ухвалення в Сенаті, де сенатор із Нью-Йорка Чак Шумер, лідер більшості, не зобов'язувався виносити його на голосування, а деякі законодавці пообіцяли боротися з ним. І навіть якщо Сенат ухвалить документ і він стане законом, закон, швидше за все, зіткнеться з юридичними проблемами.

Законопроєкт має на меті змусити ByteDance продати TikTok не китайським власникам протягом шести місяців. Якщо продаж не відбудеться, додаток буде заборонений.

Цей крок посилює протистояння між Пекіном і Вашингтоном щодо контролю над технологіями, які можуть вплинути на національну безпеку, свободу слова та індустрію соціальних мереж, пише NYT.

Варто зазначити, що минулого року багато країн заговорили про заборону TikTok. Обмежити використання соцмережі планується в Британії, США, Австралії, Ірландії, Нідерландах та інших країнах. У тому ж числі в деяких країнах хочуть внести заборону на використання застосунку державними службовцями.

6 березня стало відомо, що законодавці внесли до Конгресу США законопроєкт, який вимагатиме від китайської компанії ByteDance відмовитися від TikTok, щоб уникнути заборони відеододатку на території країни. Голова Білого дому Джо Байден, зі свого боку, заявив про готовність підписати законопроєкт щодо обмеження роботи соцмережі.

Свіжі дописи

  • Новини

Україна та Люксембург розпочали переговори щодо укладення безпекової угоди

Україна та Люксембург розпочали двосторонні переговори про укладення угоди щодо співробітництва у сфері безпеки та… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Шмигаль провів зустріч з Блінкеном: обговорили подробиці пакета воєнної допомоги на $400 млн

У Києві, 14 травня, відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Державного секретаря Сполучених Штатів… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Стала відома дата майбутнього візиту Зеленського до Іспанії

Президент України Володимир Зеленський відвідає столицю Іспанії Мадрид у п'ятницю, 17 травня, і буде прийнятий… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Збільшилася кількість постраждалих внаслідок обстрілу Харкова: серед них – 3 дитини

Через сьогоднішній російський удар по центру Харкова постраждало 17 осіб. Серед них троє дітей. Про… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Генштаб: найбільша активність ворога спостерігається на Покровському напрямку, на околицях Вовчанська ведуться бої

Російські окупанти продовжують наступальні дії. Найбільша активність ворога спостерігається на Покровському напрямку. Своєю чергою, Сили… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Російські окупанти атакували центр Харкова: відомо про 9 постраждалих

російські війська атакували Харків, зокрема житлову забудову центральної частини міста. Відомо про девʼятьох постраждалих. Про… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.