Хочуть зірвати вибори: путін прокоментував рейд добровольців на територію рф

Прорив бійців легіону "Свобода Росії", "РДК" та "Сибірського батальйону" в Бєлгородську та Курську області є спробою зірвати вибори в російській федерації та "отримати козир" для обміну територій на можливих переговорах.

Так прокоментував події на кордоні з Україною президент російської федерації володимир путін в інтерв'ю російським пропагандистам "России 1" і "РИА Новости".

"Але з усім тим головна мета, я в цьому не сумніваюся, полягає в тому, щоб якщо не зірвати президентські вибори в росії, то хоча б якось перешкодити нормальному процесу волевиявлення громадян. Перше.

Друге – це інформаційний ефект, про який я вже сказав.

Але третє – якщо хоч щось вийде, отримати якийсь шанс, якийсь аргумент, якийсь козир у можливому майбутньому переговорному процесі: ну ми вам повернемо це, а ви нам поверніть це", зазначив путін.

Російський диктатор додав, що, з іншого боку, такі атаки відбуваються начебто "на тлі невдач України на лінії зіткнення" і розраховані на "інформаційний ефект" та начебто не досягли жодної з цілей.

Путін також вважає, що серед добровольців знаходяться іноземні найманці.

"Ось на лінії державного кордону противник намагався атакувати, перш за все, диверсійними групами – ось остання доповідь генерального штабу – десь до 300 осіб, зокрема за участю іноземних найманців", – сказав він.

Операції ЛСР та рейди на територію рф

Бійці Легіону "Свобода России" неодноразово проводили рейди біля РФ. Зокрема, вони утримували під контролем території та стикалися з російськими військовими.

12 березня Легіон "Свобода России" та "Сибірський батальйон" розпочали новий рейд та увійшли до Білгородської області. Зокрема, у Бєлгородській області, прорвавшись на танках, просуваються за кількома напрямками.

Російські добровольці активно публікують звернення. Вони оголосили, що "йдуть на вибори" та "зроблять все, щоб Путін із Ново-Огарьово переїхав до Полярного вовка".

Своєю чергою представник ГУР Андрій Юсов заявив, на території Росії бійці діють як самостійні підрозділи і, ймовірно, зараз йде їх спільна операція.

Також у ГУР прокоментували наявність зброї у російських добровольців, які прорвали кордон російської федерації 12 березня. Окрім того, пояснили "феномен" таких рейдів, які відбуваються не вперше.

А в Міноборони рф діяли за звичайним сценарієм, заявивши тільки про "спроби" вторгнення на територію росії добровольців. Там уже знайшли "винних" й відрапортували про "відкидання" добровольців та "ліквідацію" десятків з них.

Уже ввечері доброволець легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський "Лютик" заявив, що бійці легіону "Свобода Росії", "Російського добровольчого корпусу" і "Сибірського батальйону" станом на вечір 12 березня залишаються в Курській і Бєлгородській областях Росії та анонсують "спекотну ніч".

Свіжі дописи

  • Новини

Сполучені Штати готують новий пакет військової допомоги для України, який оголосять найближчими днями

Помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що його країна готує новий… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

ЮНІСЕФ: у середньому щодня дві дитини стають жертвами війни в Україні, майже 2 тисячі – загинули або поранені

Щонайменше 1993 дитини в Україні були вбиті або поранені з початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

У зв’язку з обстрілами окупантів у двох населених пунктах Сумської області оголосили евакуацію

У Сумській області почали проводити евакуацію з міст Білопілля та Ворожба. Це пов'язано з російськими… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

З російської окупації на Україну повернули ще 9 дітей разом з родинами

Благодійна організація Save Ukraine повернула з російської окупації ще дев’ятьох українських дітей разом з їхніми… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог збільшив кількість атак, за добу на фронті зафіксовано близько 140 боєзіткнень

Між Силами оборони України та російськими військами протягом доби відбулися близько 140 бойових зіткнень. Також… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Винищувачі F-16 будуть в Україні протягом місяця, – прем’єр-міністерка Данії

Винищувачі F-16, які Данія передає Україні, будуть у розпорядженні Повітряних сил ЗСУ протягом місяця. Про… Читати більше

Monday May 13th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.