У ВМС прокоментували знищення пункт управління армії рф на танкері “Механик Погодин”

Напередодні, 11 березня, Повітряні сили ЗСУ в районі Кінбурської коси знищили російський танкер "Механик Погодин", який російські загарбники використовували як пункт управління.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook ВМС ЗСУ.

У ВМС пояснили, що після підриву окупантами дамби Каховської ГЕС танкер викинуло на берег Кінбурської коси, яку тимчасово контролюють росіяни.

Згодом окупанти розгорнули на судні спостережний пункт для ведення розвідки, а також засоби РЕБ. Танкер використовували для завдавання ударів дронами по Херсонській області.

Фото: Фейсбук / ВМС ЗС України

У ВМС додали, що знищення танкера Механик Погодин "не лише завадило загарбникам у реалізації їхніх планів, а й було здійснено у повній відповідності до норм Міжнародного гуманітарного права".

Фото: Фейсбук / ВМС ЗС України

Як розповідають військові, танкер "Механик Погодин", належав російській компанії VEB — Leasing OJSC, яка була внесена до санкційного списку.

Згідно з рішенням Херсонського окружного адміністративного суду у серпні 2018 року танкер був заарештований. До літа 2023 року він знаходився на території Херсонського морського порту.

Нагадаємо, що напередодні ми писали, що українські військові завдали удару по командному пункту окупантів, який знаходився на судні.

Окрім того, 4 січня Повітряні сили ЗСУ провели успішну операцію в Криму: в тимчасово окупованих Севастополі та Євпаторії  пролунали вибухи, очевидці оприлюднили відео влучань. Тоді знищили командний пункт ворога.

Також Центр стратегічних комунікацій ЗСУ підтвердив, що 20 вересня минулого року, українські військові завдали успішного удару по командному пункту Чорноморського флоту рф біля Верхньосадового поблизу тимчасово захопленого Севастополя.

Раніше повідомляла Рубрика, на Донеччині у районі Кліщіївки українські військові зупинили масований бронетанковий штурм російських загарбників, підбивши 16 одиниць техніки ворога.

Крім того, на одному з операційних напрямків снайпер Сил спеціальних операцій (ССО) збив ворожий дрон ZALA. Російський безпілотник став трофеєм для наших військових.

Свіжі дописи

  • Новини

Відновлення Чорнобильської зони: ЄБРР виділить кошти

Для Чорнобиля (РМСЧ) на відновлення Зони відчуження Асамблея вкладників Рахунку міжнародного співробітництва виділить кошти. На… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

ВООЗ надала перші в історії клінічні настанови щодо відмови від куріння: у чому рішення

Уперше в історії Всесвітня організації охорони здоров’я (ВООЗ) оприлюднила клінічні рекомендації щодо відмови від тютюнопаління.… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Міжнародний кримінальний суд розслідує катування росіянами українських полонених 

Керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов розповів, що… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

На Херсонщині ворог з артилерії вдарив по Бериславському району: загинула жінка

У Херсонській області через артилерійський обстріл російської армії загинула місцева мешканка Бериславського району, ще одна… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Український військовий корабель “Гетьман Іван Мазепа” у морі проходить випробування, – ВМС ЗСУ

Ходові (державні) випробування в морі проходить багатоцільовий корабель класу корвет "Гетьман Іван Мазепа" Військово-морських сил… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Військовий інститут КНУ оголошує набір абітурієнтів на 2024 рік: деталі

Військовий інститут при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка анонсував про відкриття прийому документів для… Читати більше

Friday July 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.