Новини

Ми будемо завдавати російській державі втрат у відповідь, – Зеленський про удар по Кривому Рогу

Україна завдаватиме російським окупантам втрат у відповідь на сьогоднішній обстріл багатоповерхівки Кривого Рогу, внаслідок якого загинули та постраждали мирні жителі.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на вечірнє звернення президента України Володимира Зеленського.

Глава держави нагадав, що у Кривому Розі триває рятувальна операція після російського удару. Там зруйновано частину дев'ятиповерхового будинку, перекриття між поверхами, була пожежа. На місці багато постраждалих та є загиблі.

"Ми будемо завдавати російській державі втрат у відповідь – цілком справедливо. Вони в Кремлі повинні привчитися до того, що терор для них не буває безкарним. Цих хворих вже нічого не вилікує від зла, але втрати вони відчують", – підкреслив Зеленський.

Він пообіцяв, що Росія і надалі втрачатиме – тільки це може зробити її безпечною для сусідів. Дії українських захисників рятують не лише нашу країну, а й інші народи.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, 12 березня, російські окупанти завдали удару по багатоповерхівці в Кривому Розі. Наразі відомо, що внаслідок ворожої атаки загинули мирні жителі, серед поранених є й дитина.

За даними мера Кривого Рогу Олександра Вілкула, внаслідок ворожої ракетної атаки у місті зафіксували щонайменше три влучання, у тому числі прямий удар у в дев'ятиповерховий будинок та в дах п'ятиповерхівки у Металургійному районі Кривого Рогу.

На 20.25 відомо вже про 10 дітей, які постраждали внаслідок ворожої атаки по Кривому Рогу. Загалом – 38 поранених, повідомив глава Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

ДСНС, поліцейські, небайдужі мешканці рятують заблокованих людей із квартир та продовжують пошуки тих, хто може бути під завалами. 4 осіб вже вдалося врятувати.

Свіжі дописи

  • Новини

На Сумщині розширили перелік населених пунктів для евакуації

У Сумській області розширили перелік населених пунктів для евакуації у зоні 10 кілометрів біля кордону… Читати більше

Friday June 7th, 2024
  • Новини

Потенціал сонячної та вітрової енергії в Україні перевищує поточний попит на електроенергію майже у 150 разів, – дослідження Greenpeace

Навіть 1 % придатної для цього території може задовольнити всі потреби українців в електроенергії. Такий висновок… Читати більше

Friday June 7th, 2024
  • Новини

Президент Аргентини не планує відвідувати Саміт миру у Швейцарії, – ЗМІ

Президент Аргентини Хав'єр Мілей не планує відвідувати Глобальний саміт миру у Швейцарії 15-16 червня. В… Читати більше

Friday June 7th, 2024
  • Новини

Обстріл Луганська: голова ОВА розкрив нові деталі

У п'ятницю, 7 червня, тимчасово окупований Луганськ вранці перебував під сильним обстрілом. "Прильоти" фіксували у… Читати більше

Friday June 7th, 2024
  • Новини

“Укрзалізниця” запустить ще один модернізований потяг для людей з інвалідністю: як працює це рішення

“Укрзалізниця” завершила модернізацію чергового електропоїзда, так званого “Хом’яка”. Про це повідомили у пресслужбі компанії, передає… Читати більше

Friday June 7th, 2024
  • Новини

До списку нематеріальної культурної спадщини включили весільний обряд Рівненщини

На Рівненщині розповіли про весільний обряд. Він увійшов до списку нематеріальної культурної спадщини України. Про… Читати більше

Friday June 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.