fbpx
Сьогодні
17:58 12 Бер 2024

Литовські митники затримали перший автомобіль із російськими номерами

ФОТО: MKT

Вчора, 11 березня, литовські митники затримали перший легковий автомобіль із реєстраційними знаками рф. Транспортний засіб можуть передати Україні.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Delfi.

Зазначається, що 11 березня литовські митники в Медінінкай затримали перший легковий автомобіль із реєстраційними знаками рф. Громадянин Молдови їхав на ньому з Литви до Білорусі. Він сказав, що нічого не знав про введені Євросоюзом обмеження.

Йдеться про автомобіль Audi Q7 з російськими номерами. З'ясувалося, що власником автомобіля є громадянка росії, але громадянин Молдови перебував в автомобілі один.

Водія ознайомили з чинними з 11 березня 2024 року правилами та інформували, що на нього чекає штраф і конфіскація автомобіля. Було складено протокол про адміністративне правопорушення.

Машину вартістю 41 690 євро затримано. Найімовірніше, її буде конфісковано і передано для потреб України.

Раніше повідомлялося, що 13 вересня 2023 року Естонія, Литва та Латвія оголосили, що після роз'яснень Єврокомісії щодо санкцій більше не впускатимуть на свою територію авто з російськими номерами.

Так, у разі прибуття на кордон автомобіль із російською реєстрацією водій та пасажири повинні будуть змушені повернутися до РФ або вони зможуть перетнути кордон без авто, яке можуть конфіскувати.

Нещодавно в Литві власників і водіїв автомобілів з російськими номерами знову попередили про допустимий термін перебування такого транспорту, не зареєстрованого на території країни та Європейського союзу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: