fbpx
Сьогодні
14:38 11 Бер 2024

Попереджав мешканців про прихід ТЦК: на Київщині судили охоронця житлового комплексу

Охоронця житлового комплексу, який інформував мешканців про прихід працівників військкоматів, що адресно видавали повістки, Києво-Святошинський райсуд Київської області визнав винним.

Про це йдеться в ухвалі суду, пише Рубрика.

Згідно з матеріалами слідства, чоловік пропускав працівників ТЦК і СП на територію ЖК "Софіївський квартал", знаючи, що вони прийшли для адресного вручення повісток.

Після цього в закритій групі мешканців ЖК у Telegram він кілька разів надсилав повідомлення про прихід військових.

Так, одного разу він написав:

"У нас знову в гостях ТЦК".

В ухвалі суду вказують, що охоронець робив це, щоб військовозобов'язані могли уникнути призову до ЗСУ.

Слідчі кваліфікували його дії за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України — тобто перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період.

На суді чоловік повністю визнав свою провину та розкаявся. Крім того, він запевнив, що надалі подібного не вчинятиме. Зрештою суд визнав його винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років.

Однак, врахувавши, що обвинувачений визнав провину, його звільнили від відбування покарання з іспитовим строком тривалістю 3 роки, протягом яких за ним здійснюватимуть контроль.

Що відомо про блокування каналів переправлення ухилянтів через кордон

Варто зазначити, що кількість спроб організованого трансферу чоловіків за кордон, що відбувається з порушенням законодавства, зменшилася, якщо порівнювати з минулим роком.

Правоохоронці розпочали понад 1,6 тисячі кримінальних проваджень на основі повідомлень від підрозділів Держприкордонслужби. Загалом прикордонники викрили понад 220 груп, які незаконно переправляли чоловіків за кордон.

Більшість порушників затримують поза пунктами пропуску. Водночас на КПП охочі незаконно виїхати імітують легальні підстави для цього. Щоденно в перетині кордону відмовляють близько 100 особам, які не підпадають під категорію пропуску і не дотримуються умов перетину.

Зауважимо, що ухилянти вдаються до різних способів, зокрема:

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: