fbpx
Сьогодні
14:19 11 Бер 2024

Під час тривоги вибухи пролунали в Харкові та Запоріжжі: що відомо

У Харкові та Запоріжжі 11 березня пролунали вибухи. У більшості областей України було оголошено повітряну тривогу.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на suspilne.media, карта повітряних тривог, Telegram начальника Дергачівської МВА Вячеслава Задоренка, Telegram голови Запорізької ОВА Івана Федорова, Повітряні сили ЗСУ.

"У Запоріжжі та Харкові було чутно звуки вибуху", – йдеться в повідомленні.

Через кілька хвилин вибухи знову пролунали в Запоріжжі.

"У Запоріжжі чутно повторні звуки вибуху", – додає видання.

Пізніше, близько 12:40, стало відомо, що ворог завдав два удари по околицям Дергачів.

"Інформація щодо постраждалих та руйнувань з'ясовується. Дотримуйтесь заходів безпеки. Найближчим часом не покидайте укриттів!" – написав Задоренко.

Пізніше Задоренко, говорячи про наслідки атаки, зазначив, що, за попередньою інформацією, постраждалих та руйнувань внаслідок ворожих ударів немає.

"Прильоти" були за межами міста", – констатував він, додавши, що небезпека залишається високою через активність російських розвідувальних безпілотників.

Окупанти під час повітряної тривоги вдарили і по Запорізькому району, вибухи було чутно і в областному центрі.

"Щойно росіяни нанесли два удари по Запорізькому району. Вибухи було чути і у самому Запоріжжі. Інформація щодо постраждалих і руйнувань уточнюється", – написав голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Повітряна тривога в Україні

В 12:26 в частині областей України було оголошено повітряну тривогу. В Повітряних силах попередили про загрозу балістики з південного та північно-східного напрямків областей та пуски з тимчасово окупованого Криму.

Тривога була оголошена в Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Херсонскій, Одеській, Миколаївській, Кировоградській областях.

За даними на 13:09, відбій тривоги оголосили скрізь, крім Донецької та Харківської областей.

Нічна ворожа атака

Вночі проти 11 березня війська РФ використали дрони-камікадзе для ударів по території України. Було оголошено повітряну тривогу у кількох областях, зокрема у Харківській. Також стало відомо, що група "Шахедів" рухалася у бік Харкова.

Командування Повітряних сил ЗСУ повідомило, що "Шахеди" були зафіксовані над містом. Військові закликали мешканців Харкова залишатися в укриттях.

Згодом мер Харкова, Ігор Терехов, розповів, що в місті було атаковано об'єкт цивільної інфраструктури і пошкоджено житлові будинки.

Як уточнили в правоохоронних органах, окупанти вдарили "Шахедами" близько 01:10 по Слобідському району Харкова.

"Зафіксовано три влучання БПЛА в землю поряд з адмінбудівлями", – йдеться в повідомленні.

Даних про постраждалих не надходило.Через ворожі удари "Шахедами" сталася пожежа, яку рятувальники оперативно ліквідували. Крім того, було пошкоджено багатоповерхівку, адмінбудівлі, житлові будинки, приватні автомобілі.

Крім того, в Одесі та області працювали сили та засоби протиповітряної оборони. У командуванні Повітряних сил повідомили про фіксацію кількох груп ударних безпілотників, які з акваторії Чорного моря направлялися в бік Одеської області. Пізніше також стало відомо про нову групу "Шахедів", яка була запущена у напрямку Одеси.

Попри те, що, за словами Кіпера, 10 безпілотних апаратів типу "Shahed-131/136" вдалося збити ППО в небі над Одеською областю, уникнути влучань не вдалося.

"В Одеському районі уражено інфраструктурний об'єкт, пошкоджено адміністративні будівлі. На місці виникла пожежа, яку було оперативно ліквідовано. Ударною хвилею вибито скління приватних будинків навколо, уламками завдано руйнувань господарчим спорудам. Загиблих та постраждалих немає", – розповів він.

Загалом вночі Силами та засобами протиповітряної оборони України 15 ударних БпЛА були знищено.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: