Якщо путін покине Україну, то потреба в перемовинах відпаде: у Польщі відреагували за заяву Понтифіка

Потреба в перемовинах з росією одразу ж відпаде, як тільки російський диктатор Володимир путін виведе свої війська з української території.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Х (Twitter) міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського.

"Як щодо того, щоб для рівноваги заохотити Путіна набратися мужності і вивести свою армію з України? Мир одразу ж настав би без потреби в переговорах", – написав очільник польського відомства у дописі.

До чого закликав Понтифік?

Нагадаємо, що напередодні Папа Римський Франциск зробив неочікувану заяву щодо війни на території України в інтерв'ю швейцарського телеканалу RSI, яке відбулося ще у лютому та має бути опубліковане 20 березня.

Згідно з записом понтифік заявив, що найсильніший той, хто має мужність підняти "білий прапор" та вести перемовини.

"Це одна з інтерпретацій, це правда. Але я думаю, що найсильніший той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей, має мужність підняти "білий прапор" та веде переговори", – сказав Франциск.

Він також додав, що переговори мають проходити за посередництва інших країн.

Варто пояснити, що Франциск й раніше закликав до дипломатичного врегулювання війни між Україною та росією, втім, цього разі він вперше фактично закликав Київ здатись.

Заяву Франциска викликала засудження з боку президента Латвії Едгарса Рінкевичса, який заявив, що перед злом не можна капітулювати.

"Мій недільний ранок: Не можна капітулювати перед злом, треба боротися з ним і перемагати його, щоб зло підняло білий прапор і капітулювало", – написав Рінкевичс.

Тим часом у Ватикані вже виправдались за слова понтифіка й відзначили, що Папа Римський мав на увазі не капітуляцію Києва, а лише діалог шляхом переговорів.

За словами Бруні, в інтерв'ю швейцарському телеканалу Франциск підхопив запропонований журналістом образ "білого прапора, щоб позначити припинення військових дій, перемир'я, яке мало б бути досягнуте через мужність вести переговори".

Як писала Рубрика, під час повернення з Угорщини 1 травня глава Католицької церкви Папа Римський Франциск заявив журналістам, що Ватикан бере участь у миротворчій місії, щоб спробувати покласти край війні росії проти України.

Спеціальний посланник Папи Римського Франциска також побував з візитом у Бучі на Київщині. Головна мета візиту – уважно вислухати українську владу про можливі шляхи досягнення справедливого миру та підтримати жести людяності, які допоможуть послабити напруженість.

Свіжі дописи

  • Новини

Естонія ухвалила закон про використання заморожених російських активів на користь України

Парламент Естонії ухвалив закон, який дозволяє використовувати заморожені міжнародними санкціями російські активи для компенсації збитків,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

За цей день нашим Силам оборони та безпеки вдалося частково стабілізувати ситуацію на Харківщині, – Зеленський

Силам оборони України вдалося частково стабілізувати ситуацію в Харківській області. Окупантів продовжують знищувати за допомогою… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

У Херсоні з-під завалів вдалося врятувати трьох дітей та жінку

Російські війська сьогодні вдень, 15 травня, обстріляли центр Херсона з авіації. Постраждали 19 людей, серед… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

З окупованої Запорізької області в Україну повернули 17-річного хлопця-сироту

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути 17-річного хлопця з тимчасово окупованої Запорізької області. Про це… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

На Вінниччині затримали рецидивіста, який працював на “вагнерівців”

Служба безпеки запобігла новим спробам рф створити власну агентурну мережу у центральних регіонах України. У… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

RAU Expo 2024: у Києві відбудеться ключова подія ритейл-індустрії країни

12-13 червня у Києві відбудеться RAU Expo 2024 — VII міжнародна спеціалізована виставка ритейлу та… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.