fbpx
Сьогодні
14:39 08 Бер 2024

Зенітники ЗСУ відпрацювали по літаках рф на відстані понад 150 км, результати перевіряють, - Олещук

English version here

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук Фото: facebook.com/kpszsu

Військові Збройних сил України відпрацювали по ворожих літака на відстані понад 150 кілометрів. Результати бойової роботи захисників перевіряють.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на командувача Повітряних сил ЗСУ Миколу Олещука у Telegram.

"Чи не щодня розрахунки зенітних ракетних військ Повітряних сил полюють на російські винищувачі. Буквально вчора було бойове застосування по ворожих літаках на відстані понад 150 км. Працюємо і сьогодні! Перевіряємо результат бойової роботи", – зазначив він.

Командувач додав, що ворог продовжує атакувати позиції ЗСУ керованими авіабомбами, але підлітати близько вже не наважується.

Крім того, останні втрати авіації рф змусили росіян зменшити кількість авіаударів КАБами та зменшити спроможності ворога у веденні радіолокаційної розвідки.

"За нашими даними, серед російських пілотів уже почались певні "дискусії" щодо рішень військового керівництва – посилати їх в один кінець. Такі розмови, а, можливо, і саботаж під час виконання завдань окупантами лише зростатимуть, коли Повітряні сили отримають від західних партнерів більше інструментів для захисту нашого неба від повітряних атак ворога", – додав Олещук.

Нагадаємо, протягом лютого Повітряні сили ЗСУ повідомили про знищення 13 російських літаків. Зокрема, три винищувачі-бомбардувальники росіян Су-34 знищили лише упродовж 29 лютого. Як пояснив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, українським військовим вдається збивати російські літаки на досить далеких відстанях.

Збиття російських літаків

Нагадаємо, протягом лютого та на початку березня Повітряні сили ЗСУ повідомили про знищення 14 російських літаків:

Окрім того, 23 лютого в Силах оборони повідомили про те, що над Азовським морем було збито російський літак А-50.

У ГУР зазначали, що збити вдалося нову модернізовану російську версію літака, вартість якого становить 350 мільйонів доларів. Це – другий А-50, який ЗСУ знищили з початку війни.

Раніше вважалося, що російські літаки А-50 "неможливо збити". За словами військових, тепер росіяни на півдні намагаються замінити збитий А-50 розвідувальними дронами.

За даним Генштабу ЗСУ, росія з початку повномасштабного вторгнення втратила вже 347 літаків та 325 гелікоптерів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: