fbpx
Сьогодні
20:23 07 Бер 2024

Президент підписав закон про звільнення в запас строковиків

Фото: ОПУ

7 березня президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби.

Про це пише Рубрика, посилаючись на указ, оприлюднений на сайті Офісу Президента.

Як зазначають, Глава держави постановив звільнити військових-строковиків в запас у квітні-травні 2024 року.

Указ розповсюджується на військових:

  • Збройних Сил України,
  • Державної спеціальної служби транспорту,
  • інших утворених відповідно до законів України військових формувань військовослужбовців строкової військової служби.

Закон щодо цього зазначає, що це стосується тих військовослужбовців, термін служби яких закінчився під час воєнного стану та був продовжений понад установлені строки.

"Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України забезпечити за заявками Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України перевезення осіб, зазначених у статті 1 цього Указу, з додержанням вимог безпеки та проведення розрахунків за ці перевезення згідно з чинними тарифами", підкреслили у документі.

Що відомо про звільнення в запас військових-строковиків

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну було ухвалено рішення про те, що військовослужбовців, які проходять строкову службу, не демобілізують. При цьому були винятки.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної ради законопроєкт про демобілізацію строковиків. Після цього ініціативу підтримали у комітеті національної безпеки парламенту.

23 февраля Верховна Рада ухвалила закон про звільнення в запас строковиків після завершення терміну військової служби під час воєнного стану.

Ще 24 листопада 2023 року секретар РНБО Олексій Данілов після засідання Ставки верховного головнокомандувача заявив, що військовослужбовці строкової служби, термін служби яких вже закінчився, найближчим часом будуть демобілізовані.

Він зокрема повідомив, що строковики, в яких закінчився термін служби, але які бажають залишитися, зможуть зробити це, уклавши контракт. Інші ж будуть демобілізовані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: