Фінляндія вже готує новий пакет оборонної допомоги Україні: що відомо

Посол України у Фінляндії Ольга Діброва повідомила, що Фінляндія станом на березень 2024 року вже готує 23-й пакет оборонної допомоги Україні.

Про це вона заявила в інтерв'ю Укрінформу, передає Рубрика.

Дипломат підкреслила, що Фінляндія з перших днів повномасштабного вторгнення конкретними діями довела, що вона є одним із найнадійніших партнерів України.

У цьому контексті посол нагадала, що в травні минулого року новий уряд Фінляндії розробив програму на 2023-2027 роки, в якій чітко визначено, що Україна – це головний отримувач всеосяжної допомоги Фінляндії.

"Станом на березень 2024 року вже готується 23-й пакет оборонної допомоги. Наприкінці минулого року уряд Фінляндії схвалив рішення про довгострокові інвестиції у виробництво боєприпасів насамперед з огляду на значні потреби України", – сказала Діброва.

Вона також зазначила, що у своїй промові на церемонії інавгурації новий президент Фінляндії Александер Стубб чітко заявив, що Україна бореться за всіх, хто вірить у ліберальну демократію, і що партнери повинні стояти поруч з Україною та продовжувати допомагати їй стільки, скільки буде потрібно.

"Команда нового президента на цьому тижні лише стала до роботи. Однак уже можу запевнити, що ми тісно координуємо з фінською стороною бачення подальших кроків, і найближчим часом уже будуть конкретні обриси нашої спільної інтенсивної роботи", – спрогнозувала посол.

Вона також відзначила, що рівень підтримки України у Фінляндії – один з найвищих у Європі, причому цей показник не змінювався.

"І, я думаю, не зміниться у майбутньому, тому що Фінляндія розуміє, що Україна повинна перемогти", – підкреслила Діброва.

Нагадаємо, Міністерство оборони Фінляндії на початку лютого оголосило, що Фінляндія надсилає Україні 22-й вантаж військової допомоги на суму близько 190 мільйонів євро.

Також повідомлялось, що міністр оборони Фінляндії Антті Хаккянен заявив, що Україна може зі зброї, що передала Фінляндія, завдавати ударів також і по території російської федерації, оскільки скандинавська країна не встановлювала жодних обмежень щодо її використання.

Також повідомлялось раніше, що Фінляндія розробляє план щодо відбудови України.

Окрім того, у Фінляндії через війну в Україні планують побудувати новий завод із виробництва артилерійських снарядів.

Свіжі дописи

  • Новини

Грузія, Ліхтенштейн та Малаві візьмуть участь у Глобальному саміті миру

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні розмови з президентами Грузії та Малаві Саломе Зурабішвілі й… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Байден і Трамп домовилися провести дебати у два раунди: деталі

Чинний президент США Джо Байден і експрезидент Дональд Трамп домовилися провести дебати у два раунди.… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

По всій Україні запровадили екстрені відключення електроенергії

Ввечері 15 травня в усіх областях України ввели екстрені відключення електроенергії. Про це повідомляє Рубрика,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Україна отримала від Республіки Корея 40 авто швидкої допомоги

Україна отримала від Корейського Червоного Хреста 40 «швидких» для надання невідкладної медичної допомоги під час… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Естонія ухвалила закон про використання заморожених російських активів на користь України

Парламент Естонії ухвалив закон, який дозволяє використовувати заморожені міжнародними санкціями російські активи для компенсації збитків,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

За цей день нашим Силам оборони та безпеки вдалося частково стабілізувати ситуацію на Харківщині, – Зеленський

Силам оборони України вдалося частково стабілізувати ситуацію в Харківській області. Окупантів продовжують знищувати за допомогою… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.