fbpx
Сьогодні
10:22 05 Бер 2024

У розвідці розповіли, що в росіян були плани розмістити на катері "Сергій Котов" зенітно-ракетний комплекс

представник ГУР Андрій Юсов Фото: suspilne.media

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов розповів, що ворог мав намір розмістити на знищеному українськими військовими патрульному катері "Сергій Котов" зенітно-ракетний комплекс.

Про це він повідомив в ефірі "Радіо свобода", пише Рубрика.

"Це новітній корабель вартістю понад 60 млн доларів. На бойове чергування кораблі такого типу стали у 2017 році і у ворога були на них плани. Крім, власне, патрульного катеру, також були плани з розміщення зенітно-ракетних комплексів на саме судно, вже такі спроби були. Чим менше таких суден, тим менше зенітно-ракетних комплексів буде на них розміщена, а це означає більше можливостей для українських сил безпеки і оборони", – сказав він.

Юсов також розповів, що патрульний катер "Сергій Котов" разом з раніше потопленим ракетним крейсером "Москва" брав участь у нападі на острів Зміїний.

Також це вже не перша атака українських сил оборони на цей катер. Попередні були здійснені у липні і вересні минулого року, додав представник розвідки.

Стосовно долі екіпажу катера "Сергій Котов", Юсов зазначив, що є ймовірність, що частина особового складу змогла евакуюватися. Про це свідчить виклик на берег десятьох "швидких".

Як повідомлялося, у ГУР підтвердили, що вночі 5 березня спецпідрозділ ГУР "Group 13" атакував патрульний корабель Чорноморського флоту РФ "Сергій Котов".

Місія відбулась у співпраці з Військово-морськими силами Збройних сил та за підтримки Міністерства цифрової трансформації.

Внаслідок удару морськими дронами Magura V5 російський корабель проєкту 22160 зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів.

Вогневе ураження відбулось у територіальних водах України, неподалік Керченської протоки.

Вартість потопленого корабля становить близько 65 мільйонів доларів.

Нагадаємо, в мережі заявили про нібито масовану атаку "українських" БПЛА та морських дронів на наземні об'єкти у тимчасово окупованому Криму. Пропагандисти поскаржилися, що "ціллю" також були кораблі Чорноморського флоту та Кримський міст.

Пізніше стало відомо, що біля узбережжя українського півострова атакували російський військовий корабель "Сергій Котов". Очевидці зняли момент, коли біля борту ворожого корабля стався сильний вибух.

Що відомо про знищення кораблів російського флоту

Загалом у 2023 році українські Сили оборони уразили:

Також українські розвідники вже у 2024 році в ніч проти 1 лютого знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту рф. Його вартість становить орієнтовно 60-70 мільйонів доларів.

А 14 лютого українські безпілотники Головного управління розвідки вранці у Чорному морі підбили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков".

У Військово-морських сил ЗСУ заявили, що з 13 кораблів Чорноморського флоту російської федерації, після знищення російського великого десантного корабля "Цезар Куніков", "у строю" залишається лише п'ять одиниць.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: