Новини

У Києві на території екопарку “Осокорки” сталася пожежа: активісти припускають, що це підпал

У Києві ввечері 5 березня загорілась значна частина екопарку "Осокорки". Співробітники екопарку припускають, що це підпал.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу екопарку та ДСНС.

Як повідомляють рятувальники, станом на 21:20 поблизу озера Тягле на відкритій території сталося загорання сухої трави та очерету декількома осередками. Площа пожежі складає близько 3 Га.

Фото з соцмереж

"Гасіння пожежі значно ускладнено відсутністю шляхів підʼїзду для пожежної техніки. Територія підтоплена.

На місці події працює 6 одиниць основної і спеціальної пожежно-рятувальної техніки, з них від Головного управління ДСНС України у м. Києві 4 одиниці техніки та 18 чоловік особового складу", – йдеться у повідомленні.

Фото: ДСНС

Ініціатива зі збереження екопарку розповіла, що пожежа здійнялася на ділянці, що межує із забудовою Stolitsa Group. Активісти стверджують, що це підпал:

"Друзі, у нас біда! На ділянці що межує із скандальною забудовою StolitsaGroup – хтось здійснив підпал! Кілька днів тому невідомі писали нам в чат про підпал і потім видалили повідомлення! Таким чином знищується все живе, щоб потім було легше розширювати забудову".

Депутатки міської ради Євгенія Кулеба та Ксенія Семенова наголосили, що громада також підозрює в підпалі забудовника.

Екопарк Осокорки / Фото: Вікторія Пташник

Як пише Семенова, Stolitsa Group «намагається знищити й забудувати 200 га останньої зеленої зони на Осокорках».  

За словами Кулеби, люди зафіксували авто, яке виїхало з екопарку перед початком пожежі. Вона запевнила, що ці дані передадуть поліції.

Про пожежу в екопарку повідомила також депутатка Київради Вікторія Пташник. Вона розповіла, як наприкінці минулого року депутати Києвради з "Європейської солідарності" не дозволили закласти виділення з бюджету Києва 50 млн грн на дорогу в тупік через "Екопарк Осокорки" (а по факту – дорогу до житлового комплексу, що хочуть побудувати прямо в зеленій зоні, порушивши всі екологічні норми та зруйнувавши унікальну флору та фауну).

Забудова в Екопарку Осокорки / Фото: Вікторія Пташник

Довідка: "Екопарк Осокорки" – це місце у Києві для активного відпочинку на природі. Тут є заплавні луки озера, молодий ліс. На Осокорках збережено унікальні дикі території. Це нетипово для міст. Найбільша цінність – водно-болотні угіддя.

Крім озер, найбільшою цінністю "Екопарку Осокорки" є добре збережена екосистема лівобережної заплави Дніпра з унікальними для великого міста природними ландшафтами заплавних лук і багатим біорізноманіттям. Окрім того, місцевість має і стратегічне значення. Поруч сміттєспалювальний завод "Енергія", станція теплопостачання "Позняки", Бортницька станція аерації — Екопарк суттєво зменшує негативний вплив цих об'єктів на Дарницький район. І зараз його почали забудовувати: засипають протоки між озерами, установили шлагбаум. Землю на лівому березі віддали під висотки ще за часів головування Олександра Омельченка.

Свіжі дописи

  • Новини

У російській Волгоградській області БпЛА атакував потяг з паливом

У Волгоградській області російської федерації в ніч проти вівторка безпілотник атакував вантажний поїзд, який перевозив… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Україна отримає від Німеччини нову систему протиповітряної оборони IRIS-T у травні

Німеччина передасть Україні систему протиповітряної оборони IRIS-T у травні. Про це повідомив посол ФРН в Україні Мартін… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Президент США підписав закон, що забороняє імпорт з рф збагаченого урану

Глава Сполучених Штатів Джо Байден підписав двопартійний закон, який забороняє імпорт з російської федерації збагаченого… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Секретар РНБО: на півночі Харківщини росія задіяла для наступу понад 30 тисяч солдатів

Російська федерація зібрала на кордоні з Харківською областю України близько 50 тисяч солдатів, зокрема у… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Українські захисники знищили ще 1400 окупантів, літак та понад 10 танків

Минулої доби, 13 травня, Сили оборони ліквідували ще 1400 загарбників, таким чином загальні втрати російських… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

ISW: пріоритетом для військ рф, ймовірно, є створення у Харківській області буферної зони, а не просування вглиб регіону

13 травня російські війська продовжували тактично значущі наступи на північ і північний схід від міста… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.