fbpx
Сьогодні
15:41 05 Бер 2024

Розвідники отримали дані, скільки загарбників загинули на судні "Сергій Котов"

Корабель "Сергей Котов". Фото: Міноборони рф

У ГУР МОУ повідомили, що внаслідок знищення російського корабля "Сергій Котов" у Криму постраждали 13 моряків Чорноморського флоту рф.

Про це пише Рубрика з посиланням на ГУР МОУ.

За даними розвідників, втрати серед екіпажу російських окупантів склали:

  • 7 — безповоротних;
  • 6 — санітарних (поранені).

Ще 52 членів екіпажу, які перебували на кораблі, ймовірно, вдалось евакуювати.

"Схоже, що врятованих і ошелешених моряків "Сергея Котова" через втрату судна "матроситимуть" російські спецслужби", — йдеться в повідомленні ГУР.

Знищення російського корабля "Сергій Котов"

Зранку 5 березня у мережі з'явилась інформація, що українські військові потопили в окупованому Криму патрульний корабель "Сергій Котов" Чорноморського флоту рф.

Згодом в ГУР офіційно підтвердили, що "Сергій Котов" зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів внаслідок удару морськими дронами Magura V5. Ураження судна відбулося в територіальних водах України, неподалік Керченської протоки.

Серед екіпажу корабля "Сергій Котов" є загиблі та поранені. За словами представника ГУР Андрія Юсова, судно цього разу "вже точно знищено": "Полювали на нього не вперше, і вже були успішні атаки, але він зміг відновитися після проведення ремонтних робіт".

Вартість потопленого корабля, за даними ГУР, становить близько 65 мільйонів доларів.

Зазначимо, що "Сергій Котов" належить до патрульних кораблів проєкту 22160 типу "Василий Быков". Загалом в росії збудовано 4 кораблі цього проєкту, ще 2 нібито будуються. Судна оснащені керованим ракетним озброєнням ближньої та далекої морської зони.

Також повідомлялось, що на борту корабля перебував бортовий гелікоптер Ка-29, який теж був знищений.

Рубрика також писала, що на рахунку "Маґури", які цієї ночі змогли відправити на дно черговий корабель рф, є російський ВДК, патрульні та ракетні катери тощо.

Як повідомлялось, російська військова промисловість намагається ліквідувати відставання від України у розробці надводних морських ударних дронів.

Що відомо про знищення кораблів російського флоту

Загалом у 2023 році українські Сили оборони уразили:

Також українські розвідники вже у 2024 році в ніч проти 1 лютого знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту рф. Його вартість становить орієнтовно 60-70 мільйонів доларів.

А 14 лютого українські безпілотники Головного управління розвідки вранці у Чорному морі підбили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков".

У Військово-морських сил ЗСУ заявили, що з 13 кораблів Чорноморського флоту російської федерації, після знищення російського великого десантного корабля "Цезар Куніков", "у строю" залишається лише п'ять одиниць.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: