fbpx
Сьогодні
Відео 12:30 05 Бер 2024

ГУР показало відео, як топили катер "Сергій Котов" п'ятьма морськими дронами

Корабель "Сергей Котов". Фото: Міноборони рф

Українська воєнна розвідка опублікувала відео знищення корабля "Сергій Котов" російського Чорноморського флоту, який вночі 5 березня вдалося потопити морськими дронами в Криму.

Як інформує Рубрика, відповідне відео оприлюднила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України.

На відео, яке зняте з передніх камер морських дронів, видно, як безпілотники по черзі наближаються до патрульного корабля, а тоді стаються вибухи і судно охоплює хмара диму.

Окрім того, ГУР оприлюднила перехоплення розмови командира 184 бригади кораблів, у чиєму підпорядкуванні перебував "Сергій Котов".

"Зрозуміло, що вже всі ви все це знаєте. Наша трагічна подія нічна, відповідно о 00:50 безекіпажними катерами в кількості 5 одиниць атакували малий патрульний корабель "Котов", який разом з нами несе бойове чергування з протиповітряної оборони і знаходиться він, відповідно, у мене на управлінні", – доповів окупант із позивним "Туман", мабуть, вищому командуванню.

Він зізнається, що корабель "був атакований 5 БЕКами".

"Не знаю, як там боролися вони з ним 40 хвилин. Потім через 40 хвилин до цього була інформація, що в районі "Котова" п'ять БЕКів. Там і гелікоптер був, був сам корабель із озброєнням, АК-176 630 (універсальна корабельна артустановка калібру 76,2 мм російського ВМФ, – ред.)", – додав "Туман".

Знищення російського корабля "Сергій Котов"

Зранку 5 березня у мережі з'явилась інформація, що українські військові потопили в окупованому Криму патрульний корабель "Сергій Котов" Чорноморського флоту рф.

Згодом в ГУР офіційно підтвердили, що "Сергій Котов" зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів внаслідок удару морськими дронами Magura V5. Ураження судна відбулося в територіальних водах України, неподалік Керченської протоки.

Серед екіпажу корабля "Сергій Котов" є загиблі та поранені. За словами представника ГУР Андрія Юсова, судно цього разу "вже точно знищено": "Полювали на нього не вперше, і вже були успішні атаки, але він зміг відновитися після проведення ремонтних робіт".

Вартість потопленого корабля, за даними ГУР, становить близько 65 мільйонів доларів.

Зазначимо, що "Сергій Котов" належить до патрульних кораблів проєкту 22160 типу "Василий Быков". Загалом в росії збудовано 4 кораблі цього проєкту, ще 2 нібито будуються. Судна оснащені керованим ракетним озброєнням ближньої та далекої морської зони.

Рубрика також писала, що на рахунку "Маґури", які цієї ночі змогли відправити на дно черговий корабель рф, є російський ВДК, патрульні та ракетні катери тощо.

Як повідомлялось, російська військова промисловість намагається ліквідувати відставання від України у розробці надводних морських ударних дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: