fbpx
Сьогодні
19:30 04 Бер 2024

Рішення для перемоги: з Німеччини для ЗСУ надійшли 50 тисяч аптечок 

English version here

50 тисяч аптечок із законтрактованих з Німеччиною 500 тисяч вже надійшли на склади. Найближчим часом аптечки передадуть у війська.

Про це повідомляє Міністерство оборони України, пише Рубрика.

У чому проблема?

У ЗСУ є і досі проблеми медичного забезпечення українських захисників. Міністр оборони Рустем Умєров раніше зауважив:

"Зробив подання Президенту України щодо заміни командувача Медичних сил Збройних сил України. Вважаю, що причини такого кроку очевидні для всіх, хто бʼється в лавах Сил оборони України, та усіх, хто допомагає. Відповідна проблематика обговорювалась багато разів. Настав час розв'язувати проблеми медичного забезпечення наших воїнів".

Президент Володимир Зеленський підписав указ про зміну командувача Медичних сил Збройних сил України.

А згодом глава держави підписав закон про організацію належного рівня медичного забезпечення Збройних сил України.

Документ дозволяє Міністерству оборони затверджувати протоколи та стандарти надання домедичної та медичної допомоги на основі стандартів НАТО, йдеться в картці законопроєкту №10343.

Згідно з новим законом, Міноборони зможе затверджувати перелік, стандарти якості та мінімальні вимоги до спеціалізованих медикаментів, якими користуються військові під час ведення бойових дій.

У пояснювальній записці йшлося, що його ухвалення допоможе задовольнити потреби в забезпеченні військових частин сучасним та якісним медичним майном.

На практиці закон допоможе покращити медичне забезпечення ЗСУ, оскільки в рамках закону, зокрема, мають:

  • уніфікувати підходи лікування в закладах охорони здоровʼя Міноборони комунальної та державної власності;
  • встановити медичні професійні кваліфікації;
  • затвердити списки медикаментів та обладнання, які постачатимуться за уніфікованими стандартами.

Яке рішення?

На даний час на склади вже надійшли 50 тисяч аптечок із законтрактованих з Німеччиною 500 тисяч, і вже найближчим часом їх передадуть у війська.

Фото: Міноборони Німеччини

Як це працює?

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова перевірила якість і наповнення аптечок, які надійшли на склади за контрактом з урядом Німеччини.

"Кожну з них будемо ще доукомплектовувати додатковим турнікетом та оклюзійною пов'язкою", – зауважила Калмикова.

Готуються до підписання нові контракти, які повністю забезпечать потреби Збройних сил України, ідеться в повідомленні.

"Україна має відійти від практики, коли аптечки привозять на фронт волонтери. Все забезпечення має взяти на себе держава. Цього року ми вирішимо це питання", – наголосила заступниця міністра.

Рубрика писала, що ветеранів російсько-української війни навчатимуть на інструкторів з першої допомоги та тактичної медицини.

Також повідомлялось, що хірургічно-тренувальний комплекс відкрили в симуляційному центрі Полтавського державного медичного університету. У ньому фахівці проводять спеціальні курси для військових, пожежників та правоохоронців.

Окрім того, повідомлялось, що Нідерланди передали Силам оборони України три модульні польові госпіталі Role 2 і шість автомобілів медичної евакуації. Майно та техніку медичного призначення за підтримки Уряду Нідерландів передала Державній прикордонній службі України нідерландська компанія-виробник "Hospitainer".

А також Міністерство оборони розпочало випробування спеціальних модульних бронежилетів для потреб Військово-морських сил та інженерних військ Збройних сил України.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: