Рішення для відбудови: на Миколаївщині відновили пошкоджену окупантами офтальмологічну лікарню

У Миколаївській області вдалося відбудувати обласну офтальмологічну лікарню, яку пошкодили російські загарбники під час обстрілу ще навесні 2022 року.

Про це інформує Міністерство охорони здоровʼя, пише Рубрика.

У чому проблема?

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення по всій Україні ворог пошкодив 1 535 медзакладів та 201 – зруйнував вщент.

Миколаївщина, як одна із прифронтових областей, ще від початку війни зазнавала постійних ракетних обстрілів та ударів з боку росії, а частина регіону перебувала під тимчасовою окупацією. 

Як повідомляють у відомстві, ще навесні 2022 року уламками ворожого снаряду було пошкоджено покрівлю та 70 вікон 4-поверхового лікувального корпусу Обласної офтальмологічної лікарні.

Медичний заклад потребував поточного ремонту.

Яке рішення?

У Миколаївській області вдалося відбудувати обласну офтальмологічну лікарню завдяки місцевій владі.

Адже медична установа обслуговує мешканців міста та всієї області й надає спеціалізовану та високоспеціалізовану третинну медичну допомогу, зокрема хірургічну.

Як це працює?

"Завдяки зусиллям місцевої влади у лікарні вдалося повністю замінити вікна та здійснити ремонт покрівлі (331 м²). Ремонтні роботи було завершено у грудні 2023 року", зазначили у повідомленні.

Медичний заклад, як і до повномасштабної війни, продовжує цілодобово працювати та надавати медичні послуги. Зокрема, лише за минулий рік лікарня:

  • амбулаторно прийняла 49 тис. пацієнтів,
  • ще 5 тис. людей отримали стаціонарне лікування.

В МОЗ нагадали, що попри війну відновлення українських лікарень є одним із пріоритетів для держави. Саме тому роботи з відновлення триватимуть й надалі. Зокрема, лише на Миколаївщині було відновлено повністю 81 об'єкт медзакладів та ще 51 відновлений частково.

Загалом в Україні 508 медзакладів вдалося відновити повністю та ще 360 – відновлені частково.

Нагадаємо, що у Миколаївській області відновлено Міську лікарню №4, яку було двічі пошкоджено росіянами у перший рік повномасштабного вторгнення.

Окрім того, у селі Білозірка Миколаївської області функціонує нова модульна клініка первинної медичної допомоги. Встановлення амбулаторії відбулося у рамках партнерства Міністерства охорони здоров'я України та Всесвітньої організації охорони здоров'я, щоби попри повномасштабну війну забезпечити пацієнтів доступом до необхідної медичної допомоги.

Свіжі дописи

  • Новини

Як зробити заклади реабілітації безбар’єрними в Україні: у Києві презентували інструкцію

У столиці презентували покрокову інструкцію, як зробити заклади реабілітації безбар’єрними в Україні. Про це пише… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Генштаб: протягом доби на фронті зафіксовано 146 бойових зіткнень

На Харківському напрямку російські війська здійснили 10 атак. Загалом на фронті відбулося 146 бойових зіткнень. Про… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Південна Корея: з вересня КНДР до рф відправила 6700 контейнерів зі снарядами

Розвідка Південної Кореї розглядає підозри в тому, що північнокорейська зброя, виготовлена ​​в 1970-х роках, постачалася… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Диктатор рф вирішив змінити Шойгу: що відомо

Президент російської федерації володимир путін вирішив змінити чинного міністра оборони Сергія Шойгу. На заміну він… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Зеленська: кожна українська мама є частиною великої стіни, яка стримує агресію рф

Дружина президента України Олена Зеленська розповіла іноземцям про різні досвіди українського материнства в умовах повномасштабної… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Імовірно, пошкоджена ТЕЦ: в рф знову заявили про обстріли в Бєлгороді

Уже про пʼятий обстріл протягом 12 травня заявили в російському Бєлгороді. У місті є нові… Читати більше

Sunday May 12th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.