fbpx
Сьогодні
16:29 03 Бер 2024

Гуменюк озвучила ймовірну причину масштабних руйнувань після атаки дронів в Одесі

Фото: ДСНС

Армія рф постійно вдосконалює свої безпілотники якими атакує українські міста, в тому числі посилюючи бойову частину. Це могло спричинити масштабні руйнування житлового будинку в Одесі.

Про це у коментарі журналістам розповіла начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, пише Рубрика.

"Останнім часом ми фіксуємо спроби ворога запускати дрони на дуже низьких висотах. Це певною мірою відводить від систем протиповітряної оборони, ускладнює їх виявлення та ускладнює нашу роботу по їхньому збиттю. Вони (ворожі БПЛА – ред.) ідуть низько над рівнем моря і потім раптово піднімаються на ту висоту, з якої наноситься удар. Також ворог модифікує свої дрони, змінюючи двигуни, змінюючи бойову частину. Тому цілком імовірно, що могла бути посилена бойова частина. І у зв'язку із цим – такі руйнування. Але це вже встановить слідство і експертиза та відповідні фахівці", – сказала Гуменюк.

За її словами, остання атака на Одещину була досить інтенсивною.

Безпосередньо протягом однієї години підрозділи протиповітряної оборони працювали дуже щільно по цілях, які заходили одночасно з різних напрямків.

"Переважно ворожі дрони заходили із напрямку Чорного моря, з подальшим потужним маневруванням. У тому числі, над об'єктами промисловості, припортової інфраструктури і серед житлових будинків", – додала Гуменюк.

За її словами, силами протиповітряної оборони вдалося збити сім дронів, один БПЛА влучив у житловий будинок.

Що відомо про атаку російських дронів у ніч на 2 березня по Одесі

У ніч на 2 березня російські загарбники вчергове атакували Одесу ударними БпЛА "Шахед". Один з дронів під час маневрів серед житлових кварталів Одеси влучив у 9-поверховий будинок спального району. Частина під'їзду з 18 квартир зруйнована.

Згодом повідомили, що під час рятувальних операцій у багатоповерхівці з-під завалів дістали живого чоловіка.

Вже ввечері рятувальники дістали з-під завалів тіло мами з немовлям. Кількість загиблих зросла до семи. Згодом знайшли ще одне тіло – восьме.

Станом на 10 ранку 3 березня через понад добу після ворожої атаки ударних дронів по Одесі, рятувальники з-під завалів багатоповерхівки намагаються дістати ще одне тіло жінки, біля неї виявили немовля: таким чином кількість загиблих зросла до десяти.

Однак глава держави Володимир Зеленський зауважив, що під завалами можуть перебувати ще діти. Наразі рятувально-пошукова операція безперервно триває.

Як повідомив голова ОВА Олег Кіпер, в Одесі 3 березня оголосили жалобу за загиблими від російської атаки в суботу вночі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: