fbpx
Сьогодні
08:58 02 Бер 2024

17 ударних безпілотників атакували Україну вночі: ППО збила майже всі "Шахеди" та літак ворога

English version here

У ніч на 2 березня окупаційні війська атакували регіони України трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-35 та 17-ма ударними безпілотниками типу Shahed: силам протиповітряної оборони вдалося збити 14 БПЛА.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Повітряних сил ЗСУ, Телеграм Сил оборони півдня.

Спочатку у Повітряних силах ЗСУ попереджали, що ворожі безпілотники атакують Одесу та область з Чорного моря з декількох напрямків.

Згодом повітряники повідомили, що ворог атакував:

  • трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-35 з ТОТ Херсонської і Донецької областей,
  • 17-ма ударними безпілотниками типу "Shahed" – райони пусків Приморсько-Ахтарськ – рф, Балаклея – Крим.

Як наголосили у ПС, вдалося збити 14 "Шахеди" у межах Одеської, Миколаївської, Запорізької, Харківської, Сумської, Дніпропетровської областей.

Також військові повідомили, що 1 березня близько 09.00 на східному напрямку знищено ворожий винищувач-бомбардувальних Су-34, який намагався завдати удару по позиціях ЗСУ керованими авіабомбами.

Своєю чергою у Силах оборони півдня повідомили, що серед ночі окупанти здійснили чергову терористичну атаку дронами-камікадзе  типу "Shahed-131/136".

"8 ударних безпілотників ворог спрямував з акваторії Чорного моря на Одещину. Протягом години підрозділи ППО в інтенсивному режимі відбивали цю атаку. 7 цілей було знищено", зазанчили у Силах оборони півдня.

На жаль, унаслідок влучань та падіння уламків дронів на Одещині та Харківщині є загиблі та постраждалі.

Що відомо про атаку російських дронів у ніч на 2 березня

У ніч на 2 березня російські загарбники вчергове атакували Одесу ударними БпЛА "Шахед". Один з дронів під час маневрів серед житлових кварталів Одеси влучив у 9-поверховий будинок спального району. Частина під'їзду з 18 квартир зруйнована.

Щонайменше 2 загиблих та постраждали семеро місцевих жителів, серед яких 3-річна дитина та вагітна жінка.

Окрім того, ударні російські "шахеди" завдали удару по житловому району у Харкові й приватному будинку в селищі Великий Бурлук.

Надзвичайники розповіли, що опівночі внаслідок влучання ворожого БПЛА по житловій інфраструктурі Шевченківського району Харкова сталася пожежа.

Також влучання ймовірно БПЛА "Шахед" відбулося в приватне домоволодіння в селищі Великий Бурлук.

"Внаслідок влучання ворожого безпілотника будинок загорівся. З-під завалів дістали загиблого 76-річного господарябудинку. Будинок повністю зруйновано", наголосили у поліції.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: