fbpx
Сьогодні
19:34 29 Лют 2024

Російські пілоти вже не так "нахабніють" після втрати 13 літаків за один місяць, - Повітряні сили

Фото: wikipedia org

Українські захисники неба лише протягом лютого знищили 13 російських військових літаків, оскільки на сьогодні Повітряні сили мають можливість відпрацьовувати по винищувачах окупантів на дальніх підступах.

Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемаратону "Єдині Новини".

Полковник розповів, що російські війська останні місяці залучити багато засобів ураження, сотні КАБів для атаки Авдіївського плацдарму. Росіяни наростили авіаційну присутність на східному напрямку і "відповідно, було реагування військового керівництва" України.

"Збиваються вони (літаки рф — ред.) доволі далеко. Не будемо казати точну відстань, але далеченько. Російські пілоти уже не так нахабніють, уже не так близько підлітають. А їм, щоб керована авіаційна бомба полетіла далі, треба підлетіти ближче. Бо бомба планує і летить, знижуючись. російським пілотам, щоб бити далі, треба ризикувати. Ризикуючи, потрапляють в такі от історії", пояснив Ігнат.

Окрім того, речник додав, що в України з'являється більше засобів, щоб діставати ворога на дальніх підступах. До того ж уже четвертий день не фіксують присутність російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50, після збиття таких суден Силами оборони.

"Окупанти роблять висновки, що нема чого тут шастати по нашому Азовському морю. Таким чином відтіснилися трохи далі. Ворог отримує менше інформації про наші радіолокаційні засоби, засоби ППО, які теж дають випромінювання […] Зникнення цих літаків принаймні тимчасово є для нас добрим знаком. Ну, і можливо, це навіть допомагає певною мірою відпрацьовувати по російських літаках нашими засобами на дальніх підступах", наголосив Ігнат.

Збиття російських літаків

Нагадаємо, протягом лютого Повітряні сили ЗСУ повідомили про знищення 13 російських літаків:

Окрім того, 23 лютого в Силах оборони повідомили про те, що над Азовським морем було збито російський літак А-50.

У ГУР зазначали, що збити вдалося нову модернізовану російську версію літака, вартість якого становить 350 мільйонів доларів. Це – другий А-50, який ЗСУ знищили з початку війни.

Раніше вважалося, що російські літаки А-50 "неможливо збити". За словами військових, тепер росіяни на півдні намагаються замінити збитий А-50 розвідувальними дронами.

За даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення українські військові загалом знищили 342 російських літаків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: