fbpx
Сьогодні
22:22 29 Лют 2024

ДСНС: з початку повномасштабного вторгнення понад 270 людей загинули від підриву на мінах, серед них - 14 дітей

English version here

Фото: DRC

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україні від підриву на мінах та вибухонебезпечних предметах загинули понад 270 осіб

Про це пише Рубрика, посилаючись на Media Center Ukraine – Ukrinform.

Як наголосили на брифінгу, понад 270 громадян, серед яких 14 дітей, загинули від підриву на мінах та вибухонебезпечних предметах з початку 3 2022 році повномасштабної російської агресії.

Окрім того, як повідомив начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування ДСНС України Сергій Рева, понад 600 громадян отримали поранення.

"На жаль, війна залишає свій слід, і ми маємо втрати серед цивільного населення внаслідок підриву на мінах та інших вибухонебезпечних предметах. За інформацією Міноборони, з початку війни від мін та інших вибухонебезпечних предметів загинули більш як 270 осіб", – повідомив представник ДСНС.

Також, з його слів, ДСНС приділяється особлива увага щодо просвітницької роботи населення про ризики від вибухонебезпечних предметів.

"З початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України ми провели вже понад 33 тис. заходів, якими охопили майже 1,1 млн осіб. Пріоритетом залишається доведення до дітей правил безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів", підкреслив Рева.

Нагадаємо, що у лютому минулого року, в Ізюмі Харківської області на ворожій міні підірвалась компанія підлітків віком від 14 до 17 років. Діти отримали незначні осколочні поранення різних частин тіла.

У травні через вибухівку, залишену російськими загарбниками, на Херсонщині загинуло п'ятеро мирних мешканців.

Також у вересні у Херсонській області на міні підірвалися сапери організації "The HALO Trust", що займається гуманітарним розмінуванням області.

Варто додати, що Організація Об'єднаних Націй підтвердила загибель 10 582 цивільних українців та українок від початку повномасштабного вторгнення. Поранень зазнали 19 875 людей. Загальна кількість утрат серед цивільного населення України становить 30 457 людей.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: