Новини

Албанія планує відкрити посольство у Києві

Албанія планує незабаром відкрити посольство у Києві.

Про це повідомив у соцмережі Х міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками переговорів з албанським колегою Іглі Хасані, передає Рубрика.

Глава української дипломатії поінформував, що під час свого першого візиту до Албанії визначив з міністром з питань Європи та закордонних справ Республіки Албанія Іглі Хасані шляхи посилення оборонної співпраці з особливим акцентом на артилерійські боєприпаси.

«Незабаром Албанія планує відкрити своє посольство в Києві. Я дуже ціную це рішення, яке значно активізує наші двосторонні зв'язки», – зазначив Кулеба.

Він подякував Албанії за тверду підтримку та солідарність з Україною та за її готовність приєднатися до основної групи зі створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Що відомо про візит Зеленського в Албанію

28 лютого президент України Володимир Зеленський з неоголошеним візитом прибув до Албанії, вперше з початку повномасштабного вторгнення росії.

Також Зеленський там візьме участь у саміті Україна – Південно-Східна Європа на підтримку України 28 лютого.

У саміті візьмуть участь регіональні лідери з Сербії, Косово, Чорногорії та Північної Македонії, хоча прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс не буде присутній, натомість надіславши "представника на низькому дипломатичному рівні".

Президент України вже зустрівся з Прем'єр-міністром західнобалканської країни Еді Рама, під час зустрічі вони підписали Договір про дружбу та співробітництво між Україною та Республікою Албанія.

Також Зеленський у Телеграмі повідомив, що сьогодні говорили й про оборонні потреби України та можливість спільного виробництва озброєнь.

Варто додати, напередодні приїзду Зеленського прем'єр-міністр Албанії Еді Рама заявив, що на тлі європейських та західних "виправдань" та "обмежень" щодо допомоги України Західні Балкани готові зробити свій внесок у боротьбу проти рф. Адже країни-члени Євросоюзу потребують цього регіону для своєї безпеки.

Свіжі дописи

  • Новини

Швейцарія виграла Євробачення 2024, Україна – у трійці найкращих

У шведському місті Мальме завершився пісенний конкурс “Євробачення”, переможцем 2024 року стала Швейцарія - Nemo… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

У Мальме проходить фінальний етап пісенного конкурсу Євробачення-2024: Alyona Alyona і Jerry Heil підкорили глядачів

У шведському місті Мальме розпочався фінальний етап пісенного конкурсу “Євробачення-2024”. Про це повідомляє Рубрика, посилаючись… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Канада візьме участь у Глобальному саміті миру

Голова уряду Канади Джастін Трюдо заявив, що братиме участь у Саміті миру в Швейцарії у… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

У центрі Броварів пролунав вибух: відомо про двох постраждалих, один з яких – правоохоронець

У центрі Броварів, що у Київській області, пролунав вибух. Унаслідок інциденту є постраждалі. Про це повідомив… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

У Міненерго планують підвищити тариф на електроенергію, але рішення ще не ухвалено

У Міністерстві енергетики тривають обговорення та ведуться розрахунки щодо підвищення тарифів на електроенергію для населення.… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Російські окупанти завдали удару по передмістю Харкова

Ввечері, 11 травня, у Харкові пролунали вибухи після оголошення повітряної тривоги. Про це заявив мер… Читати більше

Saturday May 11th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.