На захоплених територіях збір голосів на “виборах” путіна окупанти почали з маломобільних груп

росіяни  на окупованих частинах Запорізької та Херсонської областей проводять незаконне дострокове голосування на "виборах президента" російської федерації. Збір голосів розпочали з маломобільних груп.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповіла керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, пише Рубрика.

"Так, як у Запорізькій області, так само це відбувається і на окупованій частині Херсонщини. Окупанти почали (збір голосів на виборах президента РФ – ред.) з маломобільних груп, хто не може прийти на так звані виборчі дільниці. Подворові обходи здійснюють колаборанти в супроводі автоматників. Зрозуміло, що таке "волевиявлення" не може бути визнане жодною цивілізованою країною", – сказала Гуменюк.

За її словами, на даному етапі відбувається "латентний процес примушування до голосування".

"Ці маломобільні групи – найменш захищені люди, тому до них приходять поки що з переконуванням, погроз ми не фіксували. Але приймають окупанти голосування навіть за наявності українського паспорта, хоча намагаються максимально провести заміну документів на російські", – зазначила Гуменюк.

Як повідомлялося, на окупованій частині Запорізької області підконтрольна Росії адміністрація 25 лютого почала проводити незаконне дострокове голосування на "виборах президента" росії.

Незаконні вибори у Херсонській, Донецькій і Луганській областях розпочнуться пізніше.

У мешканців тимчасово окупованих територій збиратимуть голоси протягом трьох тижнів.

Що відомо про вибори в росії

Як повідомлялось раніше, вибори президента росії відбудуться 17 березня − відповідну постанову ухвалила Рада Федерації 7 грудня.

Водночас російський ЦВК постановив, що вибори триватимуть три дні: із 15 до 17 березня.

Нагадаємо, що нещодавно російський диктатор володимир путін оголосив, що буде висуватися на новий президентський термін у наступному році. 

Журналісти напередодні виборів вирішили проаналізувати, в якому стані глава кремля збирається йти на 5-й термін і правити країною щонайменше до 2030 року. Їхній висновок − путін дуже втомився і поводиться дивно.

Зауважимо, що путіна обирали президентом Росії у 2000, 2004, 2012 і 2018 роках. Перед виборами 2012 року у 2008 термін президентських повноважень збільшили з 4 до 6 років.

Після ухвалення поправок до Конституції рф у 2020 році путін отримав право виставляти свою кандидатуру і на президентських виборах 2024 року. Володимир путін при владі вже 21 рік.

Свіжі дописи

  • Новини

“AdoptMe Days”: на ВДНГ провели черговий фестиваль адопції тварин

Gostomel Shelter та Pethouse провели Фестиваль адопції тварин “AdoptMe Days”. Локацією став ВДНГ, а тривав… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Зеленський: наше завдання абсолютно зрозуміле – зірвати російську спробу розширити війну

Головне завдання зараз – зірвати російську спробу розширити війну, і це залежить від кожного, хто… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

До Києва приїхав директор з питань Європи у Раді національної безпеки США

До Києва сьогодні 13 травня приїхав старший директор з питань Європи у Раді національної безпеки Сполучених… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Російські окупанти атакували автомобіль поліцейських, які їхали евакуювати жителів Вовчанська

Російські війська у понеділок, 13 травня, обстріляли автомобіль поліцейських, які приїхали евакуювати цивільне населення з… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

У Дії з’явиться посвідчення ветерана: Мінцифра пропонує долучитися до бета-тестування

Міністерство цифрової трансформації готується до запуску в «Дії» електронного посвідчення ветерана. Про це в Телеграмі повідомив… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Генштаб: Сили оборони потіснили росіян на Харківщині, на північній околиці Вовчанська триває зачистка

На Харківському напрямку сили оборони України нанесли вогневе ураження по росіянах, потіснили їх та проводять… Читати більше

Monday May 13th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.