Ворог намагається замінити збитий А-50 розвідувальними дронами, – Гуменюк

росіяни шукають альтернативи для збитого літака далекого радіолокаційного виявлення А-50, збільшили активність розвідувальних безпілотників.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповіла керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, пише Рубрика.

"Вони зараз намагаються максимально замістити той А-50, що почив непланово у росіян. Зараз активність ворожих розвідувальних дронів надзвичайно висока в нашій зоні відповідальності", – сказала Гуменюк.

Вона повідомила, що за минулу добу понад сто дронів подібного типу було зафіксовано вздовж лінії бойового зіткнення і на глибші регіони.

"Вони намагаються збирати ту інформацію, яку вже більше не передасть А-50. І саме через це ми бачимо неспецифічну активність тактичної авіації, яка більше тримається у віддалені в акваторії Чорного моря, також концентруючи свої зусилля на зборі відповідних оперативних даних", – зазначила Гуменюк.

За її словами, Силам оборони на лівому березі Дніпра на Херсонщині вдається досягати успішних результатів у знищенні живої сили і техніки ворога.

"В результаті контрбатарейної боротьби з опорою на рух спротиву і партизанський рух маємо прямі влучання в ті місця, де ворог концентрує свої резерви, які в майбутньому планував використовувати на лінії бойового зіткнення", – розповіла речниця.

Що відомо про збиття А-50?

23 лютого українські військові збили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 над Азовським морем.

У ГУР зазначали, що збити вдалося нову модернізовану російську версію літака, а саме А-50У. Його вартість становить 350 мільйонів доларів. Таких літаків у росії «залишилися одиниці», зазначали у розвідці. Ці повітряні командні пункти росія використовує, зокрема, для наведення по Україні ракетних ударів зі стратегічної авіації.

Літак дальнього радіолокаційного стеження А-50 призначений для спостереження за цілями в повітрі, на землі та в морі, а також наведення на них іншої авіації. Тобто такі літаки можуть визначати розташування українських об'єктів, наприклад систем ППО, авіації, і наводити удари по них.

За даними розвідників, у збитому літаку дальнього радіолокаційного виявлення А-50 був екіпаж із 10 росіян — усі вони загинули. А після збиття літака, ще п'ять таких російських повітряних суден були відкликані з бойової роботи, зазначають у ГУР.

Нагадаємо, вже 19 січня в акваторії Азовського моря було зафіксовано російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50. 21 січня стало відомо, що внаслідок пошкодження повітряного командного пункту Іл-22 над Азовським морем загинув командир російського літака.

Свіжі дописи

  • Новини

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ налічує понад 3300 актуальних вакансій: які найпопулярніші

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ за пів року наростив обсяг вакансій до всіх родів військ,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Стефанчук зустрівся з Ердоганом: обговорили Формулу миру та звільнення військовополонених

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ході свого візиту в Туреччину зустрівся з президентом Реджепом… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Как влияют новости на курс криптовалют: анализ и примеры

Криптовалютная индустрия неустанно развивается и изменения, которые в ней происходят, оказывают существенное влияние на цену… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міненерго: остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято

У зв'язку з сьогоднішньою ситуацією в енергосистемі, скоріш за все, тарифи на електроенергію в Україні… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Фіцо все ще оперують, він – у тяжкому стані. Замах скоїли з політичних мотивів: уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.