fbpx
Сьогодні
13:43 25 Лют 2024

У ЗСУ назвали мету створення Сил безпілотних систем

Фото: РБК-Україна

Сили безпілотних систем будуть підтримкою для бойових бригад на фронті й це допоможе асиметрично відповідати на дії противника.

Про це розповів заступник головнокомандувача ЗСУ Вадим Сухаревський на форумі "Україна. Рік 2024".

"Метою нашої команди є три основні тези: ефективність, системність та аналіз застосування Сил безпілотних систем", – зазначив військовий.

Зі слів Сухаревського, підрозділи, які в майбутньому будуть сформовані, – "це буде потужний кулак, який буде вирішувати реальні завдання на полі бою, який буде надійним плечем підтримки для наших бойових бригад".

"… це буде той елемент, який дасть можливість асиметрично відповідати на дії противника і завдавати йому максимальних втрат", – додав він.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський доручив Кабміну та Генштабу опрацювати питання щодо створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем як окремого роду сил.

У ЗСУ зазначили, що формування такої структури у складі Збройних сил України дасть змогу поліпшити підготовку пілотів дронів та їхню ротацію на фронті.

Також, за словами Сухаревського, Сили безпілотних систем напрацюють програму розвідки та ураження, а також співпрацюватимуть з виробниками дронів для оснащення підрозділів.

У Міноборони пояснювали, що створення окремого роді військ допоможе використати всі переваги безпілотних засобів. Нові організаційні можливості дадуть змогу не лише створити спеціальні штатні посади для роботи з дронами, але й накопичувати та проводити оцінку застосування дронів.

Що відомо про форум "Україна. Рік 2024"

25 лютого, у столиці України Києві проходить форум "Україна. Рік 2024", присвячений другій річниці повномасштабного протистояння росії.

Основні теми форуму:

  • досягнення українських цілей у війні,
  • розвиток Сил оборони й безпеки України,
  • робота українського оборонно-промислового комплексу,
  • забезпечення економічного зростання та інтеграції України до світових ринків,
  • реалізація Української формули миру,
  • гарантії безпеки для України та захист життів наших людей.

Формат заходу включає панельні дискусії й пресконференцію Президента України.

Під час виступу міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що в Україні ціль виробити 1 мільйон FPV-дронів у 2024 році, яку раніше анонсував президент Володимир Зеленський, перевиконають.

Окрім того, міністр оборони Рустем Умєров виступаючи на форумі зауважив, що на фронті дуже ускладнює роботу те, що половина постачань зброї не приходить в Україну вчасно, у визначені терміни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: