fbpx
Сьогодні
11:38 25 Лют 2024

Гуменюк: уночі російська авіація намагалася знищити ППО на півдні

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

У ніч на 25 лютого російські загарбники здійснили комбіновану ракетну та дронову атаку по території України, при цьому ціль їх була – знищити українську протиповітряну оборону.

Про це заявила керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Нагадаємо, як повідомили військові, на півдні країни відбулись дві хвилі дронових атак з інтервалом у понад 2 години.

"Спочатку дрони-камікадзе типу "Shahed-131/136" прямували з Криму в напрямку Дніпропетровщини через Миколаївщину і Херсонщину.

В наступній хвилі через тимчасово окуповану Херсонщину намагалися проскочити до центральних регіонів із подальшим прямуванням на захід", розповіли у Силах оборони півдня.

Окрім того, також ворог з літаків тактичної авіації з акваторії Чорного моря по Одещині спрямував 2 протирадіолокаційні ракети Х-31П.

"Ніч була напружена, з сигналами повітряних тривог. Нічна активність була пов'язана як з ракетними атаками, так і з дроновими", – поінформувала Гуменюк.

Зі слів керівниці пресцентру, на початку ночі ворог намагався знищити українські системи ППО за допомогою тактичної авіації з акваторії Чорного моря, тому він використав для цього ракети типу Х-31П.

"Але вони були збиті над акваторією моря", – наголосила Гуменюк.

Спікерка підкреслила, що потім ворог почав атаку БПЛА, які "мали розгалуження і за напрямком, і за часом".

"І першу, і другу хвилі сили протиповітряної оборони півдня відпрацювали результативно", – заявила Гуменюк.

Керівниця пресцентру додала, що один дрон був знищений над Херсонщиною, щойно увійшов до зони відповідальності ОК "Південь", три над Миколаївщиною і ще два – над Кіровоградщиною.

"Ми відпрацювали результативно і влучань не допустили", – резюмувала вона.

Нагадаємо, що уночі та під ранок 25 лютого окупанти знов тероризували Україну атаками. Ворог запустив по регіонах країни 18 ударних БпЛА типу"Shahed": силам протиповітряної оборони вдалося знищити 16 дронів.

Варто додати, що Повітряні сили Збройних сил України за два роки повномасштабної війни понад 18 тисяч вильотів, а також знищили майже 2 тисячі ракет, понад 4 тисячі дронів, 340 літаків, 325 вертольотів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: