fbpx
Сьогодні
Фото 20:28 25 Лют 2024

Десята річниця війни: по всьому світу пройшли акції на підтримку України

English version here

В більш ніж 150 містах США, Європи та інших країнах пройшли акції із закликом продовжувати вірити в Україну та підтримувати український народ в боротьбі з агресором. 

Про це інформує Рубрика.

В день другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну тисячі людей розгорнули українські прапори в столицях найбільших країн, щоб нагадати світові та своїм урядам про війну, яка триває в  Україні. 

Вашингтон, Нью Йорк, Бостон, Сан Франциско, Сідней, Берлін, Лондон, Стамбул, Ріо підтримали заклик "Believe in Ukraine" – всесвітньої кампанії, яку ініціювала громадська організація KLYCH за підтримки Communities Army of Ukraine, Nova Ukraine, Razom for Ukraine та десятків інших організацій по всьому світу.

Головною метою кампанії є залучення до акцій не тільки представників української громади, а також  людей світу, тих хто стоїть за демократію, правду та вірить в українську перемогу, об'єднуючись навколо цього гасла з вірою та любовʼю у серці. Тільки світло переможе темряву!

"Ми дуже вдячні всім партнерам, кожному українцю і українці за кордоном, які вийшли на акції. Ми дуже пишаємось тим, що можемо говорити далі й далі, що світ не втомився від війни і готовий допомагати Україні. Ми впевнені, що перемога буде тоді, коли ми всі будемо співпрацювати разом".

За ці десять років Україна довела всьому світові свою спроможність та прагнення до свободи та незалежності, своє бажання будувати захищати демократію. Світ побачив і нашу справжню культуру і нашу непідробну сміливість. І світ сміливий разом з Україною і продовжує вірити в Україну.

Друга річниця повномасштабної російської агресії в Україні

Зі слів прессекретаря президента України Сергій Никифоров, 24 лютого очікуються багато візитів лідерів інших країн до нашої країни.

Так, з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну до Києва з офіційним візитом прибула президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Окрім президента Європейської комісії до столиці України з візитом прибули ще троє лідерів країн заходу.

Приїхали, щоб продемонструвати солідарність з Україною та з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення Росії:

  • Джорджія Мелоні, прем'єр-міністра Італії;
  • Джастін Трюдо, прем'єр-міністр Канади;
  • Александр Де Кроо, прем'єр-міністр Бельгії.

Окрім того, до Києва приїхав колишній премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Також повідомлялось, що у переддень другої річниці повномасштабної російської агресії на знак солідарності будівлі основних установ Європейського Союзу підсвітили кольорами українського прапора.

Окрім того, напередодні у другу річницю початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в Європі пройшли акції на підтримку нашого народу, що бореться з окупаційними військами рф. У Брюсселі перед Європарламентом вивісили українські прапори та розгорнули 30-метровий стяг.

А також понад 30 світових зірок та амбасадорів UNITED 24 звернулись до українців зі словами підтримки.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: