fbpx
Сьогодні
Відео 10:01 24 Лют 2024

Металургійний завод у Липецьку рф атакували безпілотники, уразили важливі установки

Фото: З відкритих джерел

У ніч на 24 лютого на Новолипецькому металургійному комбінаті в російській федерації прогриміли потужні вибухи: як завжди загарбники поскаржилися на атаку БпЛА та прозвітували про "успішну" роботу ППО.

Про це пише Рубрика, посилаючись на російські змі.

У російських виданнях повідомили, що у Липецьку прогриміла низка вибухів

Telegram-канал Mash повідомив про сильну пожежу на території Новолипецького металургійного комбінату (НЛМК).

Зі слів очевидців, перед цим над містом пролунало кілька вибухів, а незадовго до цього місцеві чули звуки безпілотників. Попередньо, по них могла відпрацювати ППО.

Судячи з кадрів, вогонь палає просто на території комбінату. Підприємство виробляє сталь із полімерним покриттям, зокрема для потреб держави.

Губернатор Липецької області Ігор Артамонов повідомив, що в одному з цехів НЛМК сталося загоряння. Вогонь загасили, постраждалих немає. Загроза викиду небезпечних речовин відсутня.

За непідтвердженою спецслужбами інформацією, причиною загоряння стало падіння літального апарату.

Своєю чергою OBOZ.UA, посилаючись на власні джерела, повідомив, що атаку на російський металургійний комбінат організували СБУ та ГУР. 

Варто зазначити, що безпілотні літальні апарати вдарили по важливих установках. Внаслідок атаки виробничий процес буде зупинено.

Металургійний комбінат у Липецьку є одним із найбільших на території країни-агресора. Він працює на військово-промисловий комплекс рф та виконує велику кількість державних замовлень.

За інформацією джерел, сировина цього підприємства йде на виготовлення:

  • російських ракет,
  • артилерії,
  • безпілотників,
  • та інших видів зброї.

Саме тому комбінат був законною ціллю для України.

Джерела у спецслужбах зазначили, що після потужних вибухів на металургійному комбінаті почалася масштабна пожежа та евакуація персоналу.

Також відомо, що БПЛА поцілили в установки, призначені для первинного охолодження неочищеного коксового газу. Ураження цих об'єктів призведе до зупинки всього виробничого процесу металургійного комбінату тривалий час.

Примітно, що власником цього металургійного комбінату є наближений до російського диктатора путіна олігарх Володимир Лісін. За оцінками Forbes він входить до трійки найбагатших людей країни-терориста рф.

За попередніми даними, донедавна на Новолипецькому металургійному комбінаті вироблялася сировина для російських компаній, які займаються ядерною зброєю та балістичними ракетами.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого на території рф було неспокійно – низку регіонів атакували невідомі БПЛА.

Інші атаки безпілотників в росії

В останні тижні знову почастішала кількість атак невідомих дронів по російській території. Вибухи періодично лунають у різних регіонах рф.

Так 31 січня, в Санкт-Петербурзі російської федерації поскаржилися, що український безпілотник атакував завод "Невський мазут": губернатор міста підтвердив "інцидент", який "потребував уваги силових відомств".

Окрім того, 18 січня російська сторона заявила про так звану "спробу атаки" на нафтобазу в Санкт-Петербурзі.

Втім, джерела ЗМІ в спецслужбах підтвердили атаку, заявивши, що це була спецоперація Головного управління розвідки Міноборони, яка пройшла успішно. На додаток, співрозмовник заявив, що є підтвердження влучань по цілях.

19 січня на нафтобазі у місті Клинці Брянської області спалахнула потужна пожежа, росіяни заявили про нібито атаку безпілотника.

Дрони атакували й Тамбовський пороховий завод, у рф вже встигли відзвітувати, що атаку нібито влаштували ЗСУ, але вона виявилася "невдалою". Обидві атаки є успішною операцією Головного управління розвідки Міноборони.

Окрім того, 21 січня атака українських безпілотників призупинила роботу російського заводу "Новатек", який розташований на узбережжі Балтійського моря.

До того ж у ніч на 25 січня нафтопереробний завод у російському Туапсе став черговою метою Служби безпеки України. Після двох потужних вибухів там почалася масштабна пожежа, було пошкоджено устаткування первинної обробки нафтопродуктів, а саме – вакуумну та атмосферну колони.

А 29 січня безпілотник літакового типу атакував нафтопереробний завод "Славнефть-ЯНОС" у російському Ярославлі. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: