Сирський та Умєров у Львові відвідали центр рекрутингу до армії

У Львові міністр оборони Рустем Умєров разом із головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським відвідали центр рекрутингу української армії.

Про це глава Міноборони повідомив у Фейсбуці, пише Рубрика.

"Працівники центру вже розповідають про перші історії успіху та (і таке ще трапляється) про побоювання окремих відвідувачів – чи не видають тут повісток", – зауважив міністр.

Умєров наголосив, що рекрутери не є військовослужбовцями та не мають повноважень вручати повістки. Їхня робота – допомогти підбирати вакансії у Силах оборони України й надавати консультації.

За даними міністра, у львівському центрі працюють п'ятеро рекрутерів.

Серед них:

  • ті, хто відслужив у війську,
  • ті, хто прийшов зі сфери IT та хоче застосувати свій досвід у новому напрямі.

Глава Міноборони привітав команду зі вдалим стартом.

"Далі таких центрів буде більше", – заявив він.

Як повідомляла Рубрика, 12 лютого у Львові відкрили перший в Україні центр рекрутингу армії, який є незалежним від центрів комплектування. Це пілотний проєкт Міноборони та Львівської міської ради.

У центрі щодня працюватимуть рекрутери, які надаватимуть інформацію щодо вакансій в армії, консультуватимуть і проводитимуть профорієнтаційні тести, а також супроводжуватимуть весь процес до призначення на відповідну посаду в армії.

Важливо, що центр не матиме стосунку до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями. Тож тут не вручатимуть повісток, а лише надаватимуть консультації.

"Ми маємо якісну співпрацю з усіма військовим підрозділами у Львові. І коли спілкуєшся з військовими, завжди виникає питання кадрового забезпечення. У нас вже відкрився центр рекрутингу "Азову", 3-ї окремої штурмової бригади, полку "Вовки Да Вінчі", зараз ще деякі підрозділи планують робити свої окремі центри. Але ми всі разом вирішили, що треба зробити єдиний великий потужний міський центр. І велика подяка Міністерству оборони за таку спільну ініціативу", – розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

За його словами, наразі є вакансії водіїв, слюсарів, механіків, кухарів, кінологів.

Нагадаємо, на початку листопада минулого року Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової концепції набору в армію, яка, зокрема, передбачає відмову від термінової служби та запровадження рекрутингу.

Затверджена концепція є рамковим документом, який визначає бачення того, як конкретно розвиватиметься система роботи з особовим складом. Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише термін її реалізації на період до 2028 року.

Платформа з працевлаштування та рекрутингова агенція Lobby X пропонує альтернативний метод долучення до війська, що дозволяє самостійно обрати підрозділ і посаду для несення служби. Для цього достатньо надіслати резюме на бажану вакансію.

Міноборони вже працює з такими компаніями як Lobby X, Work.uaRobota.ua. Ця співпраця засвідчує, що зацікавленість вакансіями у Збройних Силах України зростає.

Окрім того, Міністерство оборони та найбільший український сайт з працевлаштування Work.ua підписали меморандум про співпрацю. Відтепер рекрутинг до Збройних сил України проводитимуть на платформі.

Раніше Рубрика повідомляла, що Міністерство оборони України підписало угоду про співпрацю з рекрутинговою компанією robota.ua.

На українських профільних сайтах з працевлаштування 389 підрозділів Сил безпеки та оборони України розмістили оголошення про 1847 вакансій: у суспільстві відгукнулися – в середньому по 9 заявок на 1 пропозицію.

Свіжі дописи

  • Новини

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ налічує понад 3300 актуальних вакансій: які найпопулярніші

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ за пів року наростив обсяг вакансій до всіх родів військ,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Стефанчук зустрівся з Ердоганом: обговорили Формулу миру та звільнення військовополонених

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ході свого візиту в Туреччину зустрівся з президентом Реджепом… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Как влияют новости на курс криптовалют: анализ и примеры

Криптовалютная индустрия неустанно развивается и изменения, которые в ней происходят, оказывают существенное влияние на цену… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міненерго: остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято

У зв'язку з сьогоднішньою ситуацією в енергосистемі, скоріш за все, тарифи на електроенергію в Україні… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Фіцо все ще оперують, він – у тяжкому стані. Замах скоїли з політичних мотивів: уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.