fbpx
Сьогодні
13:53 23 Лют 2024

Сполучені Штати запровадили масштабний пакет санкцій проти рф, – Байден

English version here

Сполучені Штати запровадили масштабний пакет санкцій проти Росії за війну в Україні та смерть російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це заявив президент США Джо Байден, повідомляє Рубрика, посилаючись на прес-службу Білого дому.

"Сьогодні я оголошую про введення понад 500 нових санкцій проти Росії за її триваючу завойовницьку війну в Україні та за смерть Олексія Навального", – заявив Байден.

За його словами, санкції будуть спрямовані проти осіб, пов'язаних з ув'язненням Навального у в'язницю, а також проти російського фінансового сектору, оборонно-промислової бази, закупівельних мереж та осіб, які ухиляються від санкцій на багатьох континентах.

"Вони дадуть змогу (російському диктатору Володимиру, – ред.) Путіну заплатити ще вищу ціну за свою агресію за кордоном і репресії всередині країни", – підкреслив він.

Крім цього, Сполучені Штати вводять нові експортні обмеження щодо майже 100 організацій за "надання прихованої підтримки російській військовій машині".

"Ми вживаємо заходів щодо подальшого скорочення доходів Росії від продажу енергоносіїв. І я доручив своїй команді посилити підтримку громадянського суспільства, незалежних ЗМІ та тих, хто бореться за демократію по всьому світу", – наголосив Байден.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, 23 лютого Європейський союз ухвалив 13-й пакет санкцій проти Росії через вторгнення в Україну.

Що відомо про санкції США проти росії

Нагадаємо, 8 лютого Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти російської федерації, зокрема, вони стосуються імпорту алмазів.

А у грудні минулого року уряд США запровадив санкції проти понад 250 осіб та організацій в росії й у інших країнах, пов'язаних з повномасштабним вторгненням рф в Україну, а також із допомогою російській стороні обходити введені раніше обмеження.

Також Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти постачальників військових технологій до росії. Зокрема, під обмеження потрапили понад 30 фізичних осіб та майже 200 юридичних осіб.

Уряд Сполучених Штатів оголосив про запровадження нового пакету санкцій проти двох десятків фізичних осіб і організацій в Ірані та інших країнах, які забезпечували фінансовий прибуток іранського режиму й зокрема його військової машини.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: