Президент провів чергову ставку: говорили про фронт та літаки F-16

22 лютого президент Володимир Зеленський провів чергову Ставку верховного головнокомандувача, на якій обговорили питання, що стосуються ситуації на фронті та літаків F-16.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Глави держави.

Як повідомив Президент, він заслухав інформацію про плани росіян від керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова.

Окрім того, вислухав доповідь щодо останніх змін в оперативній ситуації на фронті від головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського.

"Ситуація на всіх основних напрямках, оборонні дії й окремі наступальні операції. Надходження та витрата боєприпасів, ракет, дронів", — повідомив президент.

Учасники Ставки також детально розглянули ситуацію на Авдіївському та Південному напрямках. Говорили про нову лінію оборони в районі Авдіївки, укріплення рубежів та подальші наміри ворога.

"Кринки — наші морські піхотинці надійно тримають плацдарм. Ворог спромігся лише на дезінформаційну операцію", підкреслив Глава держави.

Окремо Зеленський заслухав закриту доповідь щодо літаків F-16:

  • про кількість у першій партії,
  • терміни отримання,
  • підготовку інфраструктури та персоналу.

Президенту уточнили календар подальшого навчання пілотів, техніків й отримання наступних літаків.

Зазначимо, що напередодні Зеленський змінив склад Ставки. Він вивів зі складу Ставки колишнього командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ Максима Миргородського, натомість увів начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича та командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка.

Окрім того, 21 лютого президент України Володимир Зеленський провів військовий селектор, на якому основними питаннями були – блокування кордону та ситуація на фронті.

Нагадаємо, що поширена російським військовим командуванням інформація про зачищення плацдарму на лівому березі Дніпра не відповідає дійсності.

До того ж Сили оборони України підтвердили удар по полігону військ російської федерації на лівому березі Херсонській області. Було ліквідовано близько 60 загарбників.

Свіжі дописи

  • Новини

Відновлення Чорнобильської зони: ЄБРР виділить кошти

Для Чорнобиля (РМСЧ) на відновлення Зони відчуження Асамблея вкладників Рахунку міжнародного співробітництва виділить кошти. На… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

ВООЗ надала перші в історії клінічні настанови щодо відмови від куріння: у чому рішення

Уперше в історії Всесвітня організації охорони здоров’я (ВООЗ) оприлюднила клінічні рекомендації щодо відмови від тютюнопаління.… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Міжнародний кримінальний суд розслідує катування росіянами українських полонених 

Керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов розповів, що… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

На Херсонщині ворог з артилерії вдарив по Бериславському району: загинула жінка

У Херсонській області через артилерійський обстріл російської армії загинула місцева мешканка Бериславського району, ще одна… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Український військовий корабель “Гетьман Іван Мазепа” у морі проходить випробування, – ВМС ЗСУ

Ходові (державні) випробування в морі проходить багатоцільовий корабель класу корвет "Гетьман Іван Мазепа" Військово-морських сил… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Військовий інститут КНУ оголошує набір абітурієнтів на 2024 рік: деталі

Військовий інститут при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка анонсував про відкриття прийому документів для… Читати більше

Friday July 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.