fbpx
Сьогодні
16:32 22 Лют 2024

Президент провів чергову ставку: говорили про фронт та літаки F-16

Фото: Офіс Президента

22 лютого президент Володимир Зеленський провів чергову Ставку верховного головнокомандувача, на якій обговорили питання, що стосуються ситуації на фронті та літаків F-16.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Глави держави.

Як повідомив Президент, він заслухав інформацію про плани росіян від керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова.

Окрім того, вислухав доповідь щодо останніх змін в оперативній ситуації на фронті від головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського.

"Ситуація на всіх основних напрямках, оборонні дії й окремі наступальні операції. Надходження та витрата боєприпасів, ракет, дронів", — повідомив президент.

Учасники Ставки також детально розглянули ситуацію на Авдіївському та Південному напрямках. Говорили про нову лінію оборони в районі Авдіївки, укріплення рубежів та подальші наміри ворога.

"Кринки — наші морські піхотинці надійно тримають плацдарм. Ворог спромігся лише на дезінформаційну операцію", підкреслив Глава держави.

Окремо Зеленський заслухав закриту доповідь щодо літаків F-16:

  • про кількість у першій партії,
  • терміни отримання,
  • підготовку інфраструктури та персоналу.

Президенту уточнили календар подальшого навчання пілотів, техніків й отримання наступних літаків.

Зазначимо, що напередодні Зеленський змінив склад Ставки. Він вивів зі складу Ставки колишнього командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ Максима Миргородського, натомість увів начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича та командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка.

Окрім того, 21 лютого президент України Володимир Зеленський провів військовий селектор, на якому основними питаннями були – блокування кордону та ситуація на фронті.

Нагадаємо, що поширена російським військовим командуванням інформація про зачищення плацдарму на лівому березі Дніпра не відповідає дійсності.

До того ж Сили оборони України підтвердили удар по полігону військ російської федерації на лівому березі Херсонській області. Було ліквідовано близько 60 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: