Британія заявила про надання нового пакету допомоги Україні: ракети Brimstone і не тільки

22 лютого Велика Британія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні, зокрема Сили оборони отримають протитанкову зброю.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс, повідомляє The Guardian.

"Сьогодні я можу оголосити про нову партію з 200 протитанкових ракет "Брімстоун" як подальше посилення захисту України", зазначив очільник британського оборонного відомства.

Як зауважив Шаппс, ці ракети раніше мали значний вплив на поле бою, зокрема в одному випадку змусили російські війська відмовитися та відступити під час спроби переправи через річку.

Також він додав, що Велика Британія навчатиме додаткову кількість українських військ разом з іншими союзниками, додавши, що разом вони проведуть навчання ще 10 000 осіб у першій половині 2024 року.

Як писала Рубрика, для України Велика Британія замовить тисячі FPV-безпілотників, зокрема від британських виробників.

Допомога інших країн-партнерів останнього тижня

Нагадаємо, що 22 лютого стало відомо, що Данія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на суму майже 250 млн доларів.

Окрім того, Данія закликала партнерів збільшити постачання зброї Україні та сама вирішила передати на потреби ЗС всю артилерію, яку має в запасі.

Також 22 лютого стало відомо, що Канада приєднається до ініціативи Чехії й виділить 30 млн канадських доларів (близько 23 млн дол. США) на закупівлю боєприпасів для України поза межами НАТО. Також Оттава досі вивчає, наскільки корисними будуть для України списані авіаракети CRV7 та як безпечно транспортувати їх.

Варто нагадати, що президент Чехії Петр Павел заявив, що Прага знайшла за кордоном сотні тисяч артилерійських боєприпасів, які могла б доставити в Україну.

До того ж у межах військового пакету допомоги Канада планує передати Україні 800 безпілотників SkyRanger R70 на загальну вартість 95 млн доларів.

20 лютого Швеція оголосила про новий пакет військової допомоги для України. До нього, серед іншого, увійдуть бойові катери.

А ще "Українська бронетехніка" нарощує постачання 122 мм осколково-фугасних артилерійських пострілів. Сьогодні, 19 лютого в Україну доставлено тисячі нових пострілів для потреб ЗСУ.

Свіжі дописи

  • Новини

Сирський заявив, що на Харківщині ворог намагається розгорнути наступ у тил Сил оборони

У Харківській області російські загарбники майже на 70 кілометрів розширили зону активних бойових дій та… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Роковини трагедії масової депортації кримських татар: в МЗС вшанували пам’ять жертв геноциду

З нагоди 80-х роковин трагедії масової депортації кримських татар в Міністерстві закордонних справ відбулася церемонія… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Війська рф вночі атакували Харків дронами та обстрілювали із С-300

Ворог вночі 17 травня  атакував Харків дронами-камікадзе та бив із зенітно-ракетної системи С-300. Про це… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Понад 1000 людей за три дні евакуювали з прикордоння Сумщини, – ОВА

З прикордоння Сумської області впродовж останніх днів вивезли понад тисячу людей, зокрема 200 дітей. Про… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

В Україні запустили кампанію на підтримку ЛГБТК+ військових: в чому рішення

17 травня, у міжнародний день протидії гомо-/бі-/трансфобії, на вулицях кількох міст розмістили постери з обличчями… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Саджанці бузини для створення екологічних живоплотів: плюси та мінуси

Бузина, що є родом рослин сімейства деревоподібних, зустрічається в природі у вигляді чагарників та малих… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.