fbpx
Сьогодні
Відео 12:28 20 Лют 2024

Загальний страйк польських фермерів: протестувальники відкрили контейнер із зерном, яке висипалось на колію

English version here

Фото: RMF FM

Польські аграрії у вівторок проводять загальний страйк, блокуючи майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною. Повідомляється, що протестувальники біля кордону відкрили вантажний контейнер із сільськогосподарською продукцією – та висипалась на колію.

Про це пише Рубрика з посиланням на  RMF24 та на "Радіо Свобода".

Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого ладу.

Як повідомляє RMF24, у деяких пунктах пропуску на кордоні з Україною польські аграрії планують посилити блокування. Наприклад, поблизу ПП "Дорогуськ-Ягодин" фермери мають намір повністю заблокувати рух для вантажного транспорту до 19 години за київським часом.

Фото: RMF FM

"Це наша форма протесту. Йдеться про те, щоб зробити його більш відчутним. Ми постійно чекаємо, що хтось із нами буде вести діалог", – заявляють протестувальники.

За інформацією видання, до протесту аграріїв долучаються й інші групи, зокрема товариства мисливців, які виступають проти обмеження мисливства у межах змін функціонування аграрного сектору.

Фото: RMF FM

Лідер аграрного сектору профспілкового об'єднання OPZZ Славомир Іздебський так окреслив мету сьогоднішнього протесту:

"Ми кажемо стоп "Зеленому ладу", стоп імпорту сільськогосподарської продукції з України, стоп обмеження щодо розведення тварин в Польщі".

Рада міністрів Польщі у вівторок заслухає інформацію міністра сільського господарства щодо ситуації в секторі.

Фото: RMF FM

Як повідомляє "Радіо свобода", польські протестувальники біля кордону відкрили вантажний контейнер із сільськогосподарською продукцією – та висипалась на колію.

Це відбулося біля пункту пропуску "Медика-Шегині".  Протестувальники перекривали залізничну колію близько 15 хвилин, потім знову повернулися на трасу, де перекривають рух вантажного транспорту.

Співорганізатор протесту польських фермерів Роман Кондрув заявив, що протестувальники висипають збіжжя "через емоції", оскільки "люди в розпачі і не можуть стриматись".

"Не маємо впливу на людей, вони не можуть витримати і висипають. Ми є банкрутами, бо все звозять з України неконтрольовано", — додав він.

Як повідомлялося, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску.

Польська аграрна "Солідарність" заявила, що 20 лютого польські фермери планують повністю заблокувати всі пункти пропуску на польсько-українському кордоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: