fbpx
Сьогодні
17:34 20 Лют 2024

Росіяни розстріляли трьох військовополонених біля Роботиного: прокуратура почала розслідування

English version here

Фото: Офіс Генпрокурора

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом розстрілу російськими загарбниками трьох українських військовополонених поблизу Роботиного у Запорізькій області.

Як передає Рубрика, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", – йдеться у повідомленні.

20 лютого в Інтернеті було поширено відеозапис розстрілу військовослужбовцями армії рф трьох українських захисників, взятих у полон. Подія відбулася 18 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

В Офісі нагадали, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Відеозапис поширив ресурс DeepState. За даними проєкту, на тому пункті, де стався розстріл, перебували бійці 3 бригади оперативного призначення Національної гвардії «Спартан». 

Що відомо про інші розстріли українських полонених

Проєкт DeepState стверджує, що окупанти розстріляли усіх шістьох полонених українських воїнів на позиції "Музей" (на "Зеніті") в Авдіївці. Бійців з відео, яке поширили росіяни, впізнали їхні побратими. На кадрах розстріляні тіла лежать у приміщенні Гаража №1.

Рідні деяких захисників, яких не евакуювали з позиції "Зеніт", впізнали тіла військових на відео, яке поширили росіяни, пише "Слідство.Інфо".

110 окрема механізована бригада пояснила, що змушена була залишити шістьох своїх бійців в укріпрайоні "Зеніт" в Авдіївці: окупанти обіцяли евакуювати важкопоранених, а згодом обміняти їх, але зрештою бійців розстріляли.

Окрім того, 18 лютого, військовослужбовці російської федерації розстріляли двох українських військовополонених у смузі відповідальності Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця".

У Збройних силах України також підтвердили інформацію про те, що російські загарбники розстріляли двох беззбройних українських солдатів.

Донецька прокуратура розпочала розслідування за обома випадками. Убивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин, наголосили правоохоронці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: