fbpx
Сьогодні
21:50 16 Лют 2024

У Австралії камера зафіксувала щіткохвостого опосума, раніше вважали, що вони вимерли

Фото: ISTOCK

Камера спостереження за дикою природою на заході Австралії зафіксувала щіткохвостого опосума. У цих районах їх не бачили більше століття.

Про це пише Newsweek, передає Рубрика.

У 2021 році природоохоронці випустили 49 опосумів у заповідник дикої природи Маунт-Гібсон, приблизно за 30 кілометрів від місця, де опосума "спіймали" на камеру в заповіднику Чарльза Дарвіна, пише Newsweek.

"Для мешканців інших регіонів Австралії ця новина не надто хвилююча, бо ці тварини їдять їм троянди. Але тут вони вимерли вже досить давно, тож це було дуже захопливе видовище", – розповіла Мішель Холл, екологиня з організації Bush Heritage Australia.

Світлини вийшли чіткими, тож вчені точно розпізнали щіткохвостого опосума.

Зоозахисники радіють, коли опосум потрапляє в об'єктив камери, адже це означає, що їхні зусилля з реінтродукції (повернення тварин в дику природу) є успішними.

Довідка про щіткохвості опосуми

Це нічні сумчасті ссавці родом з Австралії. За розміром вони подібні до домашніх котів. Їхнє хутро може мати різні відтінки забарвлення – від сріблясто-сірого до темно-коричневого. Воно допомагає їм пристосуватися до умов проживання. Ці створіння можуть мешкати в евкаліптових лісах і гірських масивах.

Їх можна зустріти на сході та південному сході Австралії, в інших регіонах їхня кількість зменшується. Опосумів захищають на законодавчому рівні.

Однак в Новій Зеландії цих сумчастих зараховують до інвазивних видів тварин (ті, які становлять загрозу для певних видів флори та фауни).

Наразі опосуми опинилися на межі зникнення через втрату місця проживання і зростання чисельності хижаків. Домівкою для них є евкаліптові ліси: вони забезпечують їм їжу та захист від хижаків (лисиць та диких котів).

Як повідомлялось, у  Київській області, на території Чорнобильського заповідника, фотопастки зафіксували наявність рисі євразійської. Цей вид є рідкісним і зник у минулому столітті з території українського Полісся.

Нагадаємо, до Чорнобильської зони повернувся зниклий вид диких тварин, яких там не бачили понад 100 років. Дослідник Сергій Гащак розповів, що у лісі біля Чорнобиля знову можна зустріти бурого ведмедя.

Також у Чорнобильській зоні помітили птаха із Середземноморського регіону, якому невластиво проживати в України. Мова йде про Мартина скельного, який став новим видом пернатого для заповідника.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: