fbpx
Сьогодні
21:32 16 Лют 2024

Ситуація навколо Авдіївки не матиме жодних політичних наслідків, - Подоляк

Фото: AP / Efrem Lukatsky

Ситуація навколо Авдіївки та можливий відхід військ ЗСУ на більш вигідні позиції не матимуть жодних політичних наслідків для держави. У цьому переконані в Офісі Президента.

Про це сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини" радник керівника ОП Михайло Подоляк, пише Рубрика.

"Я не бачу жодних політичних наслідків від цієї ситуації. Бо Росія знищує практично все, що знаходиться в зоні ведення бойових дій. Вона прийшла туди не просто захоплювати щось, а захоплювати, знищуючи все. Політичних наслідків події навколо Авдіївки мати не будуть навіть на внутрішньому ринку РФ із пропагандистської точки зору, бо війна триває 2 роки і за ці 2 роки вона не виглядає так, що Росія тут домінує", – зазначив Подоляк.

Він зауважив, що зараз тактично важливим є пояснювати нашим партнерам, що дефіцит зброї доводить ситуацію до того, що росія кількісно може дотискати на певних напрямках, бо вона не шкодує ні своїх ресурсів, ні резервів.

"І тому потрібно Заходу швидше ухвалювати рішення щодо постачання необхідних військових інструментів Україні. Для наших партнерів важливо зрозуміти, що повільне ухвалення рішень щодо підтримки України – ресурсної, ракетної, дронової, снарядної призводить до того, що ще один населений пункт повністю зруйнований Росією", – сказав радник керівника ОП.

Що стосується військових, то, за словами Подоляка, українське військове керівництво має право ухвалювати будь-які рішення на полі бою для вирішення необхідних задач.

"Збереження життя українських військових і можливість продовжувати ефективні оборонні дії на інших рубежах – це ключове завдання, яким сьогодні опікується новий головнокомандувач ЗСУ і новий Генштаб. Тому військові мають ухвалювати рішення щодо того, чи потрібно далі продовжувати захист конкретного рубежу, чи відійти на більш вигідні позиції, враховуючи те, що Росія має там кількісну перевагу", – підкреслив він.

Бої в районі Авдіївки

Авдіївку називають "воротами до Донецька", російські загарбники з осені 2023 року намагаються захопити місто. Як зазначають українські військові, росіяни втрати у боях за Авдіївку десятки тисяч солдатів. Загарбникам вдалося зайти в Авдіївку. Ще одним форпостом оборони залишається коксохім. У ЗСУ наголошують, що ситуація в Авдіївці наближається до критичної.

Вчора, 15 лютого, прес-служба третьої штурмової бригади офіційно підтвердила, що їх передислокували в район Авдіївки для посилення української оборони.

За словами офіцера третьої окремої штурмової бригади Олександра Бородіна, росіяни залучили до боїв сили двох регулярних армій, а співвідношення на рівні бригад становить 7 до 1. Окупанти збільшують використання керованих авіабомб та фосфорних бомб.

У Третій штурмовій розповіли, що на одній з ділянок бійці перебувають на 360 градусів в оточенні ворога, але "кільце" вдається розкрити.

Російські сили намагаються перерізати лінію постачання, вони переважають у силах, бо російське командування має практично необмежені людські ресурси та техніку.

А сьогодні, 16 лютого, стало відомо, що українські війська вирішили відійти з укріпрайону "Зеніт" в Авдіївці.

Повідомляється, що противник зазнає "величезних" втрат у живій силі. За минулу добу, 15 лютого, у всій оперативній зоні ОСУВ "Таврія" втрати росіян склали 711 солдат — найбільше в цьому році.

"Левова частка із цього числа — результат бойової роботи наших військ, які знищують загарбника на Авдіївському напрямку. Лише за добу тут було ліквідовано до півтисячі росіян", — заявив Тарнавський.

Третя штурмова уже "стерла" в Авдіївці два підрозділи російських військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: