fbpx
Сьогодні
22:38 15 Лют 2024

рф може захопити Авдіївку – в українців закінчуються артилерійські снаряди, - Білий дім

Фото: Reuters

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив про ризик захоплення міста Авдіївка Донецької області російськими силами через відсутність достатньої кількості зброї в українських оборонців. Конгресу США потрібно швидко схвалити нову допомогу для України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на брифінг координатора Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі.

Представник Білого дому заявив про "неймовірно інтенсивні бої" на сході України, виокремивши Авдіївку.

"На жаль, ми отримуємо повідомлення від українців, що ситуація там критична. Оскільки росіяни продовжують щодня тиснути на українські позиції, є загроза, що Авдіївка перейде під російський контроль", – додав він.

За словами Кірбі, значною мірою це пояснюється нестачею артилерійських снарядів в України та перевагою росії в живій силі.

"І оскільки Конгрес досі не ухвалив додатковий законопроєкт, ми не змогли надати Україні артилерійські снаряди, яких вона відчайдушно потребує, щоб зірвати ці російські атаки. Зараз російські війська досягли українських окопів, фактично в Авдіївці, і починають пригнічувати українську оборону", – наголосив представник Ради нацбезпеки США.

Він закликав Палату представників якнайшвидше схвалити додаткове фінансування для України, бо в іншому випадку "те, що зараз відбувається в Авдіївці, цілком може статися і в інших місцях на фронті".

Зауважимо, що українська армія вже кілька місяців тримає оборону Авдіївки від дедалі сильнішого натиску окупантів. Останніми днями становище погіршується і, за деякими повідомленнями, українським силам може навіть загрожувати оточення в місті.

як раніше повідомлялось, для посилення українських військ у районі Авдіївки, підрозділи 3 окремої штурмової бригади (ОШБр) терміново передислокували на це напрямок.

Що відомо про ситуацію поблизу Авдіївки

Російські війська активізувалися під Авдіївкою понад чотири місяці тому, у жовтні 2023 року. Позиції ЗСУ і саме місто зазнають атак великою кількістю танків й іншої бронетехніки за підтримки авіації та артилерії.

За даними генштабу, тільки минулої доби на Авдіївському напрямку ЗСУ стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. ЗСУ протягом минулої доби відбили 34 атаки в районі Авдіївки та ще 6 — біля Сєверного та Невельського Донецької області.

Російські сили намагаються перерізати лінію постачання, вони переважають у силах, бо російське командування має практично необмежені людські ресурси та техніку.

Варто додати, що російські війська з кількох боків наступають на Авдіївку. Варто зазначити, що на Авдіївському напрямку російські загарбники зосередили понад 40 тисяч військових. Щодобово ворог втрачає по 300-400 окупантів.

Нещодавно Міноборони Британії оприлюднило відео з Авдіївки. 

Станом на 30 січня в Авдіївці лишається менш як 1000 мирних жителів. Евакуація з міста триває.

У Донецькій області російсько-окупаційні війська залучають бронегрупи до штурмів Авдіївки та Новомихайлівки: їх кидають на підтримку піхотних груп. Українські військові стійко тримають оборону, нищать ворога та беруть у полон противника.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: