fbpx
Сьогодні
16:10 15 Лют 2024

Благодійники з Латвії передали Фонду соцзахисту людей з інвалідністю 147 комп’ютерів: у чому рішення

English version here

Фото: Мінсоцполітики

Благодійний фонд "Збройова палата" передав для Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю та ДП "ІОЦ Мінсоцполітики України" техніку для подальшої цифровізації.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України, передає Рубрика.

У чому проблема?

Нині дуже важливо мати доступ до інформації, і її найпотужніше джерело, звісна річ — це інтернет. Тому комп'ютер став невіддільною частиною нашого життя.

Та є люди, яким не так просто черпати інформацію зі всесвітньої мережі, та й узагалі працювати з комп'ютером немає можливості.

Адже мати доступ до інтернету це ще й фінансове питання. А в теперішніх реаліях, коли Україна живе вже майже 2 роки під постійною російською агресією, то і вчитися й працювати українці змушені дистанційно.

Яке рішення?

"Представники благодійного фонду "Збройова палата" передали 147 компʼютерів та ноутбуків та 12 моніторів для Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю та ДП "ІОЦ Мінсоцполітики України", наголосили в повідомленні.

Як це працює?

Як повідомляють, це вже другий етап передачі техніки, здійснений в рамках співпраці Мінсоцполітики з посольством Латвійської Республіки.

Надане обладнання допоможе покращити доступ до послуг та ресурсів, що необхідні для підтримки людей з обмеженими можливостями.

Минулого року за сприяння фонду "Збройова палата" ДП "ІОЦ Мінсоцполітики України" та Національна соціальна сервісна служба України отримали 143 компʼютери та ноутбуки, а також 63 дисплеї.

У міністерстві підкреслюють, що перевезення техніки було здійснено за допомогою Автоматизованої системи реєстрації та обліку гуманітарної допомоги, до якої тепер можуть додаватися іноземні благодійні організації, представництва яких акредитовані в Україні.

"Завдяки швидкій реєстрації у Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги, та створенню електронної декларації процедура ввезення, обліку та розподілу гуманітарної допомоги, а отже і перетин кордону та передача комп'ютерної техніки відбулася швидше ніж це було раніше.

До цього в реєстрі могли бути лише зареєстровані в Україні благодійні фонди та громадські організації з визначеними напрямками статутної діяльності. Тепер до переліку додаються іноземні благодійні організації, представництва яких акредитовані в Україні", наголосили у відомстві.

Нагадаємо, що благодійний фонд BGV спільно з партнерами оголошують про старт нового благодійного проєкту для малюків.

Окрім того, компанія "Люксоптика", що володіє найбільшою мережею оптик по всій території України,  пропонує захисникам та захисницям свої безплатні послуги з перевірки зору, а також надасть їм безплатно окуляри та лінзи.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: