fbpx
Сьогодні
16:21 12 Лют 2024

Країни-сусіди України почали більш активно реагувати на загрози ударних дронів чи крилатих ракет з боку росії, – Ігнат

English version here

Фото: ПС ЗСУ

Країни-сусіди України почали активніше реагувати на загрози ракет і дронів з боку РФ, які з'являються близько до їхніх кордонів.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи останні події, коли й Польща, і Румунія уже підіймали в повітря F-16 під час атаки території України з боку РФ, передає Рубрика.

«Є центри НАТО у країнах, що входять до Альянсу. Відповідно вони мають координацію між собою і реагують на ту чи іншу загрозу. Але кожна країна також має свої Повітряні сили – і Польща, і Румунія, і відповідно вони почали більш активно реагувати на ті загрози, які з'являються близько до їхніх кордонів. А загрози усім відомі. Це безпілотники ударного типу, це і ракети, які Росія часто використовує надто близько до прикордонних територій», – зазначив Ігнат.

За його словами, це, зокрема, стосується Придунайського регіону, де атакується припортова інфраструктура, зокрема, України, та Львівщина, де уламки потрапляли на територію Польщі.

Зазначимо, що у ніч на 10 лютого Румунія підіймати у повітря винищувачі F-16, коли росія атакувала безпілотниками українську портову інфраструктуру в Ізмаїлі та Рені поблизу українсько-румунського кордону.

Як повідомляла Рубрика, 11 лютого у Молдові в районі молдовсько-українського кордону, неподалік від села Етулія Вулканештського району, прикордонна поліція виявила фрагменти безпілотного літального апарату типу Shahed. Атака безпілотника сталася у ніч проти 10 лютого в Ізмаїльському районі, неподалік від кордону з Молдовою.

Нагадаємо, у вересні 2023 року у  Придністров'ї заявили про падіння уламків російської ракети С-300 у селі Кіцкани. Молдова тоді відправила військових спостерігачів на місце ймовірного падіння уламків.

Згодом, фрагменти ракети знайшли в озері біля села Фарладан Каушанського району Молдови. Мешканці села помітили в озері деякі компоненти, які могли походити від ракети, що, можливо, впала в цій місцевості. Влада підтвердила, що уламки походять з повітряної ракети.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: