До Києва прибули представники МВФ: про що будуть переговори

До української столиці прибули представники Міжнародного валютного фонду. Під час дискусій обговорюватимуть економічну політику влади України та виклики, які стоять перед економікою.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву, яку зробив Ваграм Степанян, постійний представник МВФ.

"Команда МВФ на чолі з Умою Рамакрішнан, заступником директора Європейського департаменту МВФ, розпочинає сьогодні у Києві зустрічі з представниками влади України та іншими партнерами", – йдеться в заяві.

За його словами, дискусії фокусуватимуться на цілях економічної політики влади України та викликах, що стоять перед економікою України.

Команда МВФ також братиме 13 лютого участь в інаугураційному засіданні керівного комітету Фонду розвитку потенціалу України, що адмініструється МВФ.

На цій зустрічі представників влади України, партнерів з розвитку та фахівців МВФ обговорюватимуться "пріоритети щодо посилення спроможностей України та підтримка МВФ цього важливого завдання".

Після цих зустрічей 17 лютого місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочне дискусії з представниками влади України у Варшаві у контексті третього перегляду програми розширеного фінансування, що підтримується МВФ.

Програма МВФ

Україна готує план, що включає:

  • розширення продажів внутрішніх облігацій,
  • підвищення податків,
  • скорочення видатків.

Це необхідно, щоб отримати гроші від Міжнародного валютного фонду, якщо життєво важлива допомога США залишиться заблокованою.

Голова НБУ Андрій Пишний минулого тижня зустрівся головою МВФ з Крісталіною Георгієвою та обговорив підготовку до лютневої місії для проведення третього перегляду програми EFF. Пишний сказав, що Україна опрацьовує різні сценарії, щоб зберегти макрофінансову стійкість за будь-яких умов.

Україна отримала політичні зобов'язання від партнерів щодо надання 122 млрд доларів до 2027 року. Очікується, що МВФ надасть Україні 2024 року близько 5 млрд доларів. Однак транш на 900 млрд доларів у березні може опинитися під питанням через невиконання США своїх зобов'язань.

Допомога від МВФ

Як повідомлялось, Рада виконавчих директорів МВФ 31 березня 2023 року затвердила чотирирічну програму в рамках Механізму розширеного фінансування (EFF) для України у розмірі 15,6 млрд доларів.

Нагадаємо, у липні Україна отримала від МВФ 890 мільйонів доларів із програми на 15,6 мільярда.

А 10 листопада Шмигаль повідомив про досягнення домовленості з МВФ на рівні персоналу про другий перегляд програми EFF, що уможливить виділення вже третього траншу для України за програмою фонду.

Нагадаємо, у жовтня Міжнародний валютний фонд відкрив постійне представництво у столиці, яке було закрите з початку повномасштабної війни в Україні у 2022 році.

12 грудня стало відомо, що виконавча рада МВФ затвердила другий перегляд програми EFF для України. Це дає можливість отримати третій транш у розмірі 900 млн доларів.

Свіжі дописи

  • Новини

В ISW назвали стратегічну мету наступу російських військ у Харківській області

Для того, щоб уможливити російське просування в інші райони сходу України, окупанти вдалися до наступальних… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

На тлі наступів на Харківщині армія рф втратила ще понад 1300 своїх солдатів, 15 танків та 55 артсистем

Минулої доби, 10 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1300 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

У Харківській області тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні, – Генштаб

У Харківській області тривають бої між Силами оборони та окупантами за Стрілечу, Пильну, Борисівку, Олійникове… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Військове командування: найгарячіше минулої доби було на Авдіївському та Бахмутському напрямках, загалом відбулося 42 боєзіткнення

Минулої доби, 10 травня, українські Сили оборони стримували масовані ворожі атаки на Бахмутському та Авдіївському напрямках… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Зеленський: додаємо наших сил на харківські напрямки, усе необхідне для захисту позицій забезпечуємо

Додаємо наших сил на харківські напрямки. І по лінії нашого державного кордону, і по всій… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

У Харкові планують створити підземні операційні та реанімаційні відділення

У Харкові з'являться операційні та реанімаційні приміщення під землею. Для цього влада співпрацює з Міністерством… Читати більше

Friday May 10th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.